Csak erős gyomrúaknak!

Minden nagy jelentőségű esemény előtt valakik szét akarják verni a Mozgalmat. A jó hírem az, hogy ez eddig sem sikerült és ezután sem fog.


A lényeg az, hogy 3 nappal a Ciprusi út előtt Czuczi Ernő barátja elkottyintotta, hogy Ernő két éve rögzíti a beszélgetéseimet, ami egyébként nem zavar különösebben, így biztos megmaradnak az utókornak, nemcsak a biztonságiaknak van meg, de egy bajtárs, akkor sem rögzítheti a beszélgetéseket, vannak íratlan szabályok. Ezekután Ernő le lett építve, olyan gyorsan, amilyen gyorsan fel, s ezzel annyi a történet. Egyébként ha valaki figyelmesen elolvassa amit írt és meg is érti, akkor megköszönöm, ha velem is megérteti mert én aljas sejtetéseken kívül nem olvastam benne semmi konkrétat, de hogy tényleg tisztán lássunk, ezért biztosítok Ernő számára lehetőséget az ügyészség előtt, hogy mindent borítson, mert a választópolgároknak ehhez joguk van, hogy megtudják az igazságot. Álljon elő minden bizonyítékkal, hogy ki mikor csalt az aláírás gyűjtésnél, a hatóságok pedig tegyék a dolgukat és álljon elő azzal is, hogy ki mikor és milyen módon élt vissza a párt vagy egyéb pénzekkel. Ezt az ügyet tisztázni fogjuk, abban mindenki biztos lehet, úgy ahogy Dr. Damm Andrea kijelentését is.

Leépítés előtti levél, amikor még csak közölve lett vele, hogy marad a fenekén, nem jöhet velem:

“Árpi tisztellek, és felnézek rád, vélhetően semmi újat nem mondok ezzel. Sokat tanultam Tőled, legfőképp az emberekkel való kapcsolattartást, kommunikációs képességfejlesztést.

Meghatározóvá vált számomra jónéhány részedről kimondott gondolat, úgy mint pl. amit a vezető nagyság illetőleg az emberekkel szembeni alázatoság arányosságáról mondtál.

Jobb ember lehetek Neked, és a szemléleted-látásmódodnak köszönhetően, mert alapjaiban változtatta meg az életem az, hogy kinyitottad a szemem. Ezzel hálával és feltétel nélküli hűséggel tartozom Neked még élek.

Számíthatsz rám bármiben, ezt tudnod kell!

A rövid bevezető után rátérek a lényegre, Árpi a véleményem az, hogy fölösleges rizikót vállalsz a ciprusi úttal! Sok a jel, ami azt mondja ne Menj!

A legutolsó ez a “telefonbetyár” aki vagy betyár vagy nem, nem tudhatjuk. Mindíg mérlegelni kell, mit hozhat a konyhára és mit vihet! Ezt is sokat halottam Tőled.

Akkor nézzük csak mit hozhat?

Lesz média közvetítés a konferenciáról, élőben leadja bármely csatorna is a frankót? Jó esetben néhány országban talán, de erősen kétlem, vagy legalábbis idehaza biztosan semmit nem mutatnak, a kibaszott férgek.

A forintosítást a mai napon elfogadták, legjobb tudásom szerint a meghívott vendég előadó “társad” javaslatára, miről lehet ezek után még beszélgetni, nincs több szó amit ezek megérdemelnek, kötelet mindnek, golyót a fejükbe azt érdemlik.

Semmit sem tud hozni ez a konferencia, de nem is részletezem, hogy mit vihet! Mindent!

Ha nem utazol ki, azzal egy nagy rizikótol kíméled meg magad, és a családot , nem utolsó sorban az embereket akik bíznak benned.

Támadnak majd azzal, hogy nem mentél ki, hátaztán támadtak már ennél jóval komolyabb dolgokkal is, taktikázz mert Rád itthon van szükség nem pedig egy hol volt, hol nem volt komfin, ami kurvára rizikós minden tekintetben.

Össze kellene az utcára vágyókat terelgetni, elesettek nincs vezérük, lássuk mit szólnak hozzá ha valaki megmondja a frankót?

Ezen dolgozzunk, a “klánokat” egyesíteni kell egy zászlóaljba, és ha kell kompromisszumot kell kötni azokkal akik ugyanazt akarják mint mi, csak épp nem ugyanazon a harci ösvényen járnak, én ebben látom a megoldás kulcsát. Mindenki mozdulni akar de tartalom nélküli fejetlen csürheként, ez nem vezet sehová…hacsak nem Majdan

Bárhogyan döntessz elfogadom, de ezt tudatni akartam Veled, már csak azért is mert egyszer arra kértél, ha úgy vélem “rossz döntést hoznál vagy elszállnál” feltétlen szóljak, “vagy szó szerint idézlek rúgjalak pofán”…én inkább az előbbit választottam hiszen szállni készülsz…én szóltam barátom! Üdv. Ernő

Válaszom:

Kösz. Ernő. Ki kell mennem, nem hiszem, hogy elbánnak velem, túl egyszerű vége lenne a mesének, tort akarok ülni felettük. Ha meg kampec, akkor az fogja elindítani a dolgot, vagy nem. Üdv. á.”

Ezek után le lett építve, lefokozva. Ezt régen úgy csinálták volna, hogy az uniformisának a gombjait levágták volna, hadd lássa mindenki. Mi ezt csendben szépen diszkréten tettük. De Ernő barátunk megvilágosodott és bibliai idézetek közepette megírta a nagy leleplezőt. Csak erős gyomrúaknak ajánlott!

Czuczi Ernő levele:

Kásler “helyettese” voltam…avagy B.U.É.K. Árpi Koma!
-Induljon legalább olyan jól az újéved, ahogy enyém a tavalyi zárult!-
Sziasztok!
Megvártam az ünnepi fények elhalványulását, ezen idő alatt sokat töprengtem, hogy megosszam-e szélesebb körben, és végül arra jutottam, hogy ha elhallgatok, akkor tovább asszisztálok a hazugsághoz, amit nagyon de nagyon nem akarok már, ezért megadom Árpád az újabb magyarázkodó fejezeted megnyitásának lehetőségét…támadhatsz, védekezhetsz, magyarázkodhatsz majd kényed, kedved és képességeid szerint, ahogy már szokásos rutinodból teszed ilyenkor, vagy hallgathatsz mint a szar a fűben (ilyen is volt nem egyszer már), ahogy az ellenséges csapatoktól tanultuk…!

A “végtörténet” még december elején indult, és záródott részemről, ám a közelmúltban történt események hatására úgy gondolom a tisztességes és korrekt magyarázat Mindenkit megillet, nem csak azt a néhány “szerencsés” kiválasztott hölgyet, és urat (valójában úgy gondolom szerencsétlen flótást, ám van köztük legalább egy kivétel, aki legalábbis egyelőre azt hiszi, hogy szerencsés) akiknek elsősorban érzett késztetést Árpád, hogy feltétlenül elküldje válaszát, még a ciprusi zarándok útja előtt.

Rövid bevezető után pedig jöhet lassan a levél, hogy megérthető legyen minden sora, azok számára is akik ezt most olvassák majd először, hogy tisztázzak mindet, és ne találgassatok tovább, csak mert sejtetek valami sejteni valót…vannak benne részek az eredeti levélből, amit csupán tucatnyi ember olvasott eddig, és vannak benne új részek amit csupán az “új olvasók” kedvéért némileg átfogalmaztam, az új és még újabb események miatt hozzá tettem, hogy jelen időpont szerint teljesen aktuális legyen!

Az utolsó levelem, amit – a néhány kivételtől eltekintve – senki sem olvashatott eddig, ám mivel igen sokan feltették a kérdést, hogy -miért?-, ezért most leírom kilépésem valódi okát a mozgalomból…csupán a tisztán látás végett, minden egyéb hátsó szándék, vagy alattomoskodás nélkül. Csakis a családom megnyugtatására, hogy ezzel véget vessek annak a belső harcnak a lelkükben, a lelkemben, amit az elmúlt időszakban éltünk, éltem át!
Levél Árpádnak és mindazoknak akik kíváncsiak arra, hogy vajon mi lelt engem?…

Sziasztok Harcosok!
Nagy tisztelettel köszönöm a különlegesen egyedi, és kitüntető figyelmet, valamint azt, hogy időt szakítottál rám bokros teendőid közepette, ahogy fogalmaztál előzőleg. A kevés pihenőidődet, egy ilyen teljesen felesleges dolognak szenteld, (alig bírtam a könnyeimet visszatartani a meghatódottságtól, amikor a soraidat olvasva elképzeltem, milyen nagyszerű ez, hogy néhány órával a Ciprusra induló repülőgéped indulása előtt, azzal bíbelődsz inkább, hogy nekem válaszolj, de kár a gőzért, hiszen jól tudom ez csak a pszichológia része, mindig ébresszünk bűntudatot az első benyomásunk által, ez nagyon fontos

Az más kérdés, hogy rajtam kívül még “véletlenszerűen” az új vezérkar illetőleg “válságstáb”, teljes állománya felkerült a címlistára, hiszen gyorsan meg kellett magyarázni a dolgokat legalább Nekik. Hát ennyire nem vagy biztos a dolgodban?
És tetted mindezt puszta “bajtársiasságból”, hogy megválaszolod sebtében az utolsó hozzászólásomat, bár ezt végképp nem várta el senki sem, pláne én nem!

Rég le is szartam volna kamugép, ha nem gázolsz ennyire a nemlétező tyúkszememre, de megtetteted, így azt válasz nélkül nem hagyhatom! Na nem magam miatt, kizárólag azért, hogy az érem valódi, másik oldalát is ismerje meg a nagyérdemű, ha már kilöttyent a bili, és rálöttyentetted másra is az ammóniát, …okulásként.

Igen, jelentem megkaptam a levelet, de nem akartam foglalkozni tegnap éppen Advent első napján a válaszadással, inkább templomban voltam a családommal, és hálát adtam az Úrnak, többek között azért is, hogy kinyitotta a szemem “Kásler ügyben”!
Csupán ezért a késés…így ha jól gondolom, válaszomat (az eredeti levelet) már a csodás ciprusi környezetben olvasod majd.
Nem akarok tovább kertelni, ezért jöjjön rögvest a fekete leves…itt a válaszom az okfejtésedre Kásler Árpád!

Ha a két három nap eseményeiből, abból, hogy szóvá tettem, azt amit művelsz és műveltetsz, -hogy embereket minden különösebb indoklás nélkül, alibi okok miatt penderíttetsz ki egy olyan facebook csoportból, ahol eleve nincsenek már túl sokan- egyszerűen megengedhetetlen, és a csoporton belül sokan velem értettek egyet, mert voltak, vannak, és még még néhányan biztosan lesznek is Akik józanul gondolkodnak, és látnak az orruknál távolabb is!
De “természetesen” velem együtt Nekik is menniük kellett!
Ha Neked ennyi jött le, hogy azt a Te aspektusodból való szokásos és alapos elemző “ajvékolással” (ha már hála Neked megismertük ezt a szót, hát néha használjuk is) , sebtében lezárd az ügyet, akkor el kell ismernem nagyon-nagyon rossz helyen voltam idáig!
Ha Neked csupán ennyi kerekedett ki, hogy reflexből, nyilvánvalóan totál idegbajosan kielemzed, azt a gondolatmenetet amiben napokon keresztül próbáltam a tudtodra hozni, hogy merre lenne az arra, hogy legalább gondold végig azt amit néhányan meggyőződésünkből tanácsolgatunk már jó ideje, azzal végképp nem tudok, és nem is akarok mit kezdeni, egy 0-val egyenlő választ adtál, csupa-csupa elemző baromsággal, ami igen gyenge felhozatal lett, de mentségedre Te jó előre szóltál, hogy teljesen fölösleges dolognak gondolod, nekem válaszolnod, és mint olyan, hát így sikerült. (nem túl jól, … de legalább nagyon szarul)

Ezért mivel én szóra sem tartom érdemlegesnek, így nem arra reagálnék, hiszen elmondtam már szinte mindent azzal kapcsolatban, az Általad csak egyszerűen “nemlétező listának” titulált valójában igenis létező lista kivételével, hogy kivel és miért lenne, vagy lett volna érdemes összefogni, de tekintettel jelenlegi “pozíciómra” azt hiszem valójában arra már a lőtéri kutya sem kíváncsi. De tudod, ez pont így van rendjén!

Eddig nem személyeskedtem, a mozgalom útját, jelen s jövőjét próbáltam egyengetni, a nagyon és kevésbé rossz ötleteimmel, amiket mivel már rég süket fülekre találnak, egy éppen erre a célra “általad létre hozatott” csoportban dobtam be, (csak megjegyzem, azt az egyet is felesleges fenntartani, hiszen megint beigazolódott, hogy az elgondolásod teljesen megalapozott, mely szerint csupán negatív hatásai vannak a faszbukkk csoportoknak.
Hiszen egykoron, volt közel 100! -face csoportja a mozgalomnak, -érted! tehát nem Neked, hanem a közösségnek a mozgalomnak!- Fő és megyei, majd városi csoportjai-, bennük több ezer emberrel, de Te gondoltál egyet, és egyszerűen megszüntetted, illetve ahhoz képességed híján, ám egyéb képességed teljében parancsba adtad a megszüntetésüket, és tetted csak is azért, mert a kritika ott is elindult már) így utólag elmerengve hála az Istennek, hogy írtam a csoportodba, mert így végre előbújt a szög a zsákból!
Mert így végre kimutattad ki is vagy Te valójában!
És mivel bekezdtél a személyeskedésbe, hogy mikor, s mennyit segítettél rajtam, így bár nem lealacsonyodva a színvonaladra, és a teljesség igénye nélkül (ami csak rajtad áll, hogy így marad-e? Hiszen vannak ötleteim, hogy mit és hol keressen, aki a jövőben kutakodni akar?) elmondom hát azt, hogy a “hideg vizes zuhany” után, hogyan látom már a nagyvezírt.

De még mielőtt ezt megteszem, azért megjegyzem führerem, hogy ez a nekem címzett levélféle, egy szokásos -átfordítom a magam irányába a víz folyását is ha kell, csak, hogy az utolsó szó enyém legyen- című unott drámádra emlékeztet, vagy inkább egy pitiáner magyarázkodásra, egy totális zagyva mellébeszélésre, az igazságok súlyos elferdítésére.
De hát valójában ez vagy Te, nem pedig egy egyenes ember ahogyan láttatni, akarod magad, mert gondosan ügyelsz a kellékekre, a látszatra, a megtévesztésre, ahogyan én is láttalak egészen mostanáig!
Ennyi jött le Neked Árpád (ha már szóvá tetted, hogy a hivatalos megszólítás ez, nem pedig ‘azárpi’ ) mert az igazság fájó, és mivel ehhez nem vagy hozzászokva, hogy Neked bárki is megmondja… hiszen, hogy képzel bárki is olyat, hogy Káslernek beszól, hiszen van egy saját alapszabályod amit egy éjjeli “lázálmodban” írtál, és abba bizony ez nem férhet bele…bla,bla,bla

Nem is kommentálok semmit sem, aki átlát a szitán, az olvas a soraid között is. Ez a gyenge “tűzoltó”, magyarázkodó, okoskodó mendemonda amit idevágtál, már a szokásos színvonalat sem éri el. Kiégtél de még ezt sem vagy hajlandó beismerni, mert ahhoz gyáva vagy, hogy bátor legyél!
Ahhoz gyáva voltál, hogy felhívj, és tisztázd a tisztázatlant, de azért annyira csak furdalta az oldaladat, hogy vajon “mi lelt engem?”, hogy a közvetlen és valódi barátaimat (tudod nekem tényleg van ilyen) csak fel-fel hívtad, vagy sms-ben a szokásos felsőbbrendű pökhendi módon kérdőre vontad!
Minek a színház ‘törperős’, legalább azoknak ne játszd magad akiknek nyitott könyv vagy már igen régen…
Nem csűröm tovább, jöhet a személyeddel kapcsolatos “hideg zuhanyos” véleményem, amit egyébként már Török Edinának el is küldtem, így vélhetően, még ha nem is mindenki, az itt jelenlévő hölgyek, és urak közül (az urak között van egy kivétel) már nyilván meg is kapott.
Na csakis az Ő kedvükért némileg kiegészítettem, és átírtam, hogy az újdonság erejével hasson, mit ne mondjak, nekem is van benne néhány “üzemórám”, fogadja hát mindenki úgy ahogy akarja…(részemről nincs semmilyen elvárás)

Ahogy Árpád briliánsan ki is mondta, itt az eszme a fontos, az egyén már régen nem, – valójában sohasem számított, kizárólag Ő maga. Az eszméért harcoltunk és álltunk ki, – nem már ezt is másként látom, tudatosan és nagyon alaposan átgondolt, hazafias érzelmekre, és gondolatokra (eszmeiségre) alapozott, “megkomponált” ügyeskedéseddel, lóvá tettél Mindenkit, aki pedig ezt “nem harapta” annak mennie kellett, és mennie kell, mert nem tűröd ha valamely földi halandó neked beszól, holott csak szólt hozzád, de a szavait értelmezni képtelen vagy, mert mindenki csak támad téged…ez beteges azt gondolom, komoly üldözési mánia van a háttérben.
De ha levesszük a rózsaszín napszemüveget, és visszatekintünk egy kicsit nézzük mit is látunk?

Kronológiailag az első fontosabb eseménytől indítok, (azért innen mert, így korrekt, az előzményekben nem vettem részt, csak távolról figyeltem)
Nagy dolog, hogy ide jutottál, az elszántságod ebben volt igazán lemérhető, én csak innen voltam jelen) április 21-el, ott voltam, kis híján szarrá is égtem a napon az első sorban, (feszítettem, mint pók a lucernában) de büszke voltam Rád, hogy végre valaki oda mondja, majd ledöbbentem ahogy sokan mások, amikor a “besorakozott” ám utólagosan megtudtuk Tőled megismerve a definícióját “egyelőre nem tudatos tömeget” nemes egyszerűséggel hazaküldted. Igen ezt már azóta másképp meséled, azonban az igazság ez volt, és ezt nagyon is jól tudod, mint ahogy azok is akik a helyszínen jelen voltak még rajtunk kívül!
Tetted ezt csakis azért mert a nagy terv már készen állt, ezt később sokat mondtad, hogy végig erre ment ki a “játék”, hiszen ha már az elején a pártoskodással állsz színpadra, akkor sehol sem lennél már, valójában éppen ott vagy, a nagy semmi kellős közepén, de ezt nem vagy hajlandó beismerni.

Nem mennék pontról pontra, az nem az én műfajom, (az csupán a legnagyobbak privilégiuma, tehát a Tied Árpád) a gyulai (előre megkomponált, névválasztó ünnepélyen) a mozgalom alapító nagygyűlés után nem sokkal, a legnagyobb meglepetésemre a “kommunikációs helyettesed” lettem, hogy mivel “érdemeltem ki”, sokat kérdeztem, de valódi választ sosem adtál, de már tudom, olyas valaki kellett aki tűzön-vízen melletted lesz, aki érzelmi (tisztelet, és bizalmi) kötődése révén mindent bevállal ha kell, akár a börtönt is! (kis híján az is meglett)
Büszke voltam tettem a dolgom, a hibáimmal együtt, napról-napra csiszolódva, mindenütt ott voltam, és mindenütt csalódtam legbelül, ahogyan sokan rajtam kívül, mert bár utólag de felismertem, hogy mire megy ki a játék, mégis hinni akartam a mesében!
Egy-egy állomás volt minden “esemény” a sakktábládon, ezért nem is részletezem mindet.

Csupán a forduló pontot emelném ki, a tengernyi probléma és viszály és történés közül, okt. 20-át, ami simán lehetett volna okt. 23-a is…,de akkor tuti elvegyül a lényeg, a nagy bejelentés! Hiszen az a néhány száz ember, több ezres tömegekbe veszett volna, de hál’Istennek jött a nagy ötleted, és így 20-ra lett a nagy nap beharangozva-
Be is jött a vezércsel jól sikerült, volt nagy műsor, autósvonulás, és ‘sztendbájolgás’, igazi nagy pályás majd 10 km-es menetoszloppal, előadás a javából…fogjatok le, mert letépem a felnit az autókról , majd a tömeg ismét hazament, mert menniük kellett, de már a színház közönsége megismerhette a “megfontolt higgadt” politikust, aki másfél óra alatt megint lekábított Mindenkit, hogy miért nem megyünk az Országházhoz, és várjuk be a csatlakozó tömeget, egészen Dózsa Györgyig visszavezetve azt (micsoda technikák)…nem piti a csávó!

Nem azon az úton járunk már amin elindultunk pártvezér, legalábbis nem azon amin feltételezem, hogy valaha poroszkáltunk. Azonban Te mindig is ezen a nyomorult mellék ösvényen, ezen a vad csapán jártál, így tényleg nem érezheted a letérést, hiszen a Te utad ugyanaz maradt, mindvégig az egyéni ambíciók (bárhogy is védekezel ellene) domináltak, dominálnak és ez nekem már nem kell.
Az egoizmusod az egekben, hibát hibákkal javítanál ki, és ha ezt valaki szóvá teszi, akkor sokszor szó nélkül, egyszerűen leépíted. Ez egy sértődött kisgyerektől még talán elfogadható lenne, de nem egy VEZÉRTŐL, ha már kikiáltottad magad annak, igen szerényen!
Rég elfordultál Istentől, vagy ami rosszabb inkább az Isten tetőled, kicsit visszatekintve még időben is kalibrálható (az utolsó vacsora csendélete) ami a gyalázatnál is borzasztóbb, hogy ehhez a szentségtöréshez még néhányan asszisztáltunk is, mert a “hatásod alá kerültünk”, és Te erre alapoztál mindig mindent, igen komolyan visszaéltél vele. Tették ezt sokan úgy, hogy a helyszínen tudták meg, hogy mi is lesz majd lefotózva a “padlás-műteremben”, volt akinek pont ezért “csak” Júdás szerepe jutott, mert más azt végképp nem vállalta be, de jó volt ezt utána a későbbiekben, megint előhozni, és “csak” Júdásként emlegetni, holott az éppen Te magad vagy, kerékkötője minden jónak, gátja a fejlődésnek, az eszme igazi árulója!

Folytassuk… jött a választás ami a saját kampány ötleteiddel totál el lett kúrva, nem kicsit, nagyon, hiszen semmit nem építettél be a jelöltektől, (had érezzék a törődést) alibiből elkért sok-sok jó ötleteikből, úgy a pártprogramba sem, mint bármely kampányfogásba. Kisajátítottad magadnak mint egy gyerek a játékát, a későbbi körmönfont okosságok (a “behullott” százmilliók megfelelő elköltése miatt), mára ez is világossá vált.
Az eredményt mindenki tudja, nem kell szépíteni, ott és akkor a lemondásod meg kellett volna, hogy futtasd legalább a látszat kedvéért, de tudtad jól, hogy ha ezt megteszed, vélhetően vége a dalnak.
Ehelyett frissen fitten-frissen, a hajnali gyulai választási búsirató után, kora reggel bejelented, hogy kard ki, kard, megyünk tovább, előttünk az önkormányzati aláírás gyűjtés, lépés in-dulj…! Szerintem ott ‘zakkantál’ meg totálisan…, majd miután kín keservvel közös erővel összeszedtük, vagy nevezzük nevén, összecsaltuk, az aláírásokat, igen Árpád pontosan így történt, Te is, én is, és valahány név van a naptárban, mert tudtuk, hogy ha akkor ezek a kis trükkök nincsenek, mehettünk volna a büdös picsába, az azonnali süllyesztőbe, “jelöltestül-pártostul”.

No nem mint ha most éppen nem ott lennénk már, de ez már egy másik szitu sajátos eredménye, hiszen azóta már ez a TE privát szitud eredménye lett, amire büszke lehetsz, hiszen ezt valóban tényleg egyedül Te hoztad össze, a mozgalom porig rombolásával!
Majd miután újra kemények lehettünk az Nemzeti Választási Irodánál, és leadtuk az összegyűjtött, vagy inkább összecsalt aláíró íveket, (szerintem azóta is azon röhögnek a ‘horgas orrú pajesz szolgák’ a hivatalban) , vártuk, hogy meg lesz-e?
Majd másnap … jött a jó hír, éppen-éppen de csak meglett, így teljesen “megérdemelten” bedobtad, hogy kicsit visszavonulsz, mert most egy kis pihenőnek jött el végre az ideje, mert sok volt egyedül végignyomni egy egész kampányt, majd szembesíteni magadat a siralmas eredménnyel, meg hát az önkormányzati ajánlások, -azok a fránya aláírások-, is rengeteg energiát, és főleg fejtörést okoztak , illetve emésztettek fel.

A honlapodon való bejelentést követően a továbbiakban elegánsan nyakunkba, (elsősorban az enyémbe) varrtad az “éhezők viadalát”, ami után, néhány telefont azért bevállaltam, a sok bárgyú, és tudatlan kérdezővel…amiből volt bőven!
Nem nagyon beszéltünk akkortájt, hiszen csak ha fontos lett volna valami arra kértél csak akkor zavarjalak,… hát az nem volt, fontos az nem volt, csak a szokásos rutin kérdések …Mi lesz most? Hogyan tovább? Merre vagyunk arccal?
Volt rá betanult válaszom is, amit büszkén toltam…-F@szom tudja, ezt nem mondta még Árpi! – …bizony mondhattam volna ezt is, mert ez lett volna a teljes igazság, de ezt az apróságot elfelejtettük egyeztetni, ehelyett lelket öntve mindenkinek az -önkormányzatit- festegettem szivárványba!
Hazudtam mert megvezettél, mert akkor még azt gondoltam, hogy tényleg így lesz majd…
Csakhogy ez a vezércseled nem jött össze hosszútávon, hiszen amiről nem tudtál, volt egy tétre befutónk is, egy furmányosnak ugyan nem mondható, ám faékszerűen egyszerű fazon, a párt egyik szürke “kis” (vagy inkább nagy lapály) jelöltje, a Borsod megyei Sárospatak “örökös és legkeményebb gázszerelője” Mr. Orsovai János személyesen, aki miközben még tartott a választási lázálom, már egy ideje szervezkedett.
Azaz, ahogy akkor azt te gondoltad, és ki is mondtad is, szép lassan beszervezett, “elszippantott”, lepattintott a mozgalomról, egy visszautasíthatatlan ajánlattal, amit csak egy hülye hagyna ki, legalábbis elsőre úgy tűnt…
Igen, nagyon cselesen lepattintott, csak úgy mint másokat (a barátokat) még rajtam kívül, -“Orsovai feladatot hajt végre” figyeld csak meg! – ezt hangoztattad, burkoltan, sunyi módon, megültetve a bogarat!
Hatásodra figyelni kezdtem, résen voltam, de nyomát sem láttam a kifinomult képességeknek, annál inkább véltem felfedezni, egy igazi őstulok porcelánboltba való tévedését.
Utólag már nem azt látom, hogy tudatosan intézte a dolgait, hiszen csupán egy ösztönlény, képtelen csavaros konspirációra, csak egy piti bűnözőcske.
Ám élvezte a bizalmunkat, így könnyedén ‘bedumálta’ magát, akinek sztorijában a barátaimmal bíztunk megint, mert azt hittük egy csapatban vagyunk, és amibe a választási csúfos vereség után bele tudtunk temetkezni, kellett nekünk is egy elfoglaltság, (építkezés híján, hiszen nekünk nem voltak hirtelen millióink házat venni, építkezni) ami a látványos “hattyúhalála” megfutamodásod után nekünk is dukált volna, hiszen nem láttunk ki az adósságokból, mert nekünk nem jutott abból amiből Neked igen…pedig együtt kapartuk ki a gesztenyét!
Ha a kapitány elhagyta a süllyedő hajót, mi a kabinban ülve megfulladjunk? Igen ezt Te pontosan így képzelted, de a terved nem jött be!
Bíztunk mert bízni akartunk, csak úgy mint Te benned mindvégig, no, hát most jött a gázos meló.
Hát gáz a volt, vagy ha még nem is, majd lesz az biztos…előbb vagy utóbb, hiszen fehér ember, nem felejt, és abból van a sztoriban bőven, és mint tudjuk, Isten sem ver bottal! Ez örök törvény!

Tehát jött a közös biznisz, mert ugyebár valójában erről volt szó, és Te ezt nagyon jól tudod, elemző leveledben valamiért mégis csak mint, “munkát ajánlottként” említed meg Orsovai ajánlatát, amire vélhetően nyomós okod van, de erről majd később…
Ám mielőtt belevágtunk Jancsival, jó előre egyeztettünk mindent, hogy és miként, kinek mennyi, és a párt majd miként jár jól! (szerencse, hogy a telefon okos, okosabb mint én) Volt nagy sztori, komoly kábítás, röpködtek a nagy számok, igazi ‘fantasztikus film’ lehetne, vagy ha az nem is, hát egy jó hangoskönyv az biztosan hála a temérdek hangfelvételnek…
A szaftos részleteket egyelőre megtartanám, hiszen ez valóban a kettőnk ügye, de tiszteletből teljes alapossággal beszámoltam Neked, így végképp értetlenül állok az előtt, hogy miért ködölsz?! Ja majd el felejtem, az fránya kötelezettség, ami mindent takar, időről-időre változnak a “barátok”, a “bajtársak”…hát “baj” az lesz, ismerve a Jancsi virtust, csak próbáld meg, majd nem fizetni a kamatokat az uzsorásnak törpicsek…lesz nagycirkusz, gyújtogatás, csúnya arcú behajtókkal stb. …
Visszatérve a ‘biznicre’, a “busás haszon” reményében, a beszálló részem, előteremtésére, próbáltam a saját házunkra némi pénzt intézni, de a sok ígéreten kívül nem jött össze más, egyszerűen nem tudtam rájönni, hogy miért van ez így, (pedig tizedét sem kértem annak amit ér) de most már szentül hiszem, hogy ennek pont így kellett lennie, a Jó Isten nem engedte akkor azt, hiszen ha ez sikerül az esetben a családom maradék kis egzisztenciáját kockáztattam volna vele, hiszen opciós szerződéssel uzsorára kértem töredékét a házunk valós értékének.

Annyit azért itt elmondanék, hogy egy kis gyertyalángnyi világosságot ébresszek, a “közös bizniszt” egyedül a Te segítségeddel tudtuk beindítani, hiszen adtál egy millió forintot, mert hál’Istennek volt miből, jó fej voltál, Jancsi hívott, hogy meg ‘dumálta’ veled, mehetek a cashért.
Amire azért volt szükség, hogy a hosszú hónapok alatt összegyűlt sarunkat (akár az én közmű tartozásomat, akár “Johnny” banki törlesztőjét említjük itt meg, vagy éppenséggel az autója felújítását) kifizessük, és kicsit fellélegezve a maradékból elinduljunk a gázbizniszben…
Adtad a pénzt, tehát indult a mandula (május vége, június elején járunk)…ami a menet közben el-el jutó pletykák halmazán túl egészen szépen el is indult, a saját kreativitásunknak köszönhetően, bele-bele rázódva az adott körülményekbe.
A “pletykáknál” egy gondolat erejéig megállnék ismét, hiszen Veled ellentétben, a Tokaji Borvidéken kicsit más a megítélése Orsovainak, nem akad túl-sok barátja, szövetségese sem, még a családjában is csak az érdekelvű kapcsolatai működnek már, ám, akad annál több ellensége, a szemét húzásai miatt, nem is nagyon merészkedik már ki egyedül hosszú útra, hozzáteszem teszi ezt nagyon bölcsen
Néhány hónap elteltével, ami abból állt ki, hogy napi min. 150-170 km kocsikázással, biztonsági felülvizsgálatot végeztünk, látástól-vakulásig heti egy nap pihenővel, heteken keresztül dolgoztunk a nagy közös üzletünkért.
Majd a megállapodásunk értelmében az általad biztosított beszálló egy milliót vissza kellett fizetnünk.
Ekkor tájt felhívtál Árpád azzal, hogy a másik felét mikor tudom megadni, a kölcsönnek?
Milyen másik felét, kérdeztem???
Értetlenül álltam a kérdésed előtt, hiszen fogalmam sem volt arról, hogy Ti miben egyeztetek, egyáltalán, egyeztetek-e valamiben, hiszen erről nem beszéltünk egészen addig, így kértem tőled annyi időt, hogy ezt tisztázhassam az üzlettársammal Janival.
Ezt ott melegében meg is tettem, nem voltam a közelben, de felhívtam, hogy akkor, hogy is lesz a pénz közöttünk? Mert ugyebár lassan vissza kell az Árpiét is adni…, a válaszára kis híján el is borultam…, de azért visszahívtalak, nem törtem ajtóstul a paraszt házába.
Legnagyobb döbbenetemre, egyfajta amnéziás állapotba került a o.j., hiszen az adott szó betartása helyett, (persze csak ha nem feltételezünk semmi előre megfontolt, dörzsölt rafkós hátsó szándékot sem… Dehogynem!) ködösítve, csupán annyit mondott, hogy a fizetésünk a megbízótól függ majd, aki a munka elvégzésekor fizet majd, …???
Mi van? Fizetés?
Hiszen én nem a fizetést kérdeztem hanem a részemet, amiért itt vagyok, ( amiért a családomat hónapok óta két-három hetente látom egy-egy napra, amiért kiszálltam a mozgalom (nekem mindig is csak mozgalom marad, nem pedig párt, vérkeringéséből stb.) azzal mi lesz? Jaaa azzal, azzal semmi – jött a válasz, – hát azok után, hogy annak idején nem jött össze a foggal körömmel próbált uzsora kölcsön megszerzése, csak az amit ő intézett tőled, már nem mint üzletfelet “tisztelt meg engem” csupán egy kibicet, akire nem tartozik csak az, hogy szépen termelje neki a hasznot, nap mint nap, ahogy annak a rendje, míg ő vígan tepedhet a tákolt viskójában, naphosszat henyélve.
A döbbenetem eloszlatva, ezt akkor gyorsan meg is beszéltem veled, mint arra vélhetően emlékszel is Árpád “koma”?! Azt javasoltad, hagyjam annyiban, ne csináljak nagy cirkuszt, és dolgozzak addig ameddig úgy látom, hogy bírom ezt gyomorral, valahogy így fogalmaztál… “Én előre szólam, hogy aki másoknak levágja a gázóráját, az csak egy mocskos tetű lehet.”
Hát az, egy mocskos rohadt tetű, akibe szemernyi tisztesség sem szorult, akitől a saját családja is retteg, a felesége egy kanál vízben meg tudná fojtani, azaz, hogy már lehet, hogy nem, mert ezt még a “csóró” időszakban panaszkodta! A pénz megszépíti az emlékeket…szánalmas!
Leegyszerűsítve és átlátva már a szitán, a bizniszbe Te száltál be Anno helyettem, amit kérésednek eleget téve nem vertem még kis dobra sem.
Tűrtem addig amíg tűrhettem, csak egyre jöttek a “megszorító csomagok” , hogy a ‘zsíros nyakú paréj’ egyre csak hízzon, amiket nem nagyon néztem már jó szemmel, majd egyre csak jöttek elő az újabbnál újabb történetek is, a bűnök aminek ha töredéke igaz, már akkor is egy mocskos csaló a “harcostársatok”!
Nyeltem egyet mentem tovább, a pénzedet visszaadtam egy héttel azután, hogy Orsovai leküldette Gyurival a ráeső részt.
Emlékszel még talán, egy átvételi elismervénnyel érkezett a Jancsi-féle boríték Hozzád, (ami Nálad eret vágott, hozzáteszem teljes joggal, hiszen Te sem írtál kölcsönszerződést amikor adtad a gurigát, most meg a tapló bizonyítékot akar az átvételre, ráadásul ‘furmányosan’ megfogalmazva, mintha Ő adta volna neked…igazi haver!
Erről Száraz Gyuri többet tudna mondani, hiszen Ő volt a villámhárító, és a “futár a szép szavakkal”, én is Tőle tudom mert először Ő, majd nemsokkal rá Te is hívtál, hogy mekkora szemét állat ez disznóképű Orsovai!
Ám azóta nagyot változott a helyzet, hirtelen minden szép lett, csak mert az érdek úgy kívánja, Orsovai az új kulcs figura, aki a közös bizniszünk gyümölcséből finanszírozza, a keresztúri házad befejező munkáit.
Csak annyit mondok, köszönd meg szépen nekem is, hiszen részem van benne, immáron ilyen formában is…!
Legalább visszaadtam a kölcsönödet kamatostul, próbáld meg a ‘kanpatkánnyal’ ezt megbeszélni! Annyival is csak kevesebb a tartozásod felé, kavard meg, mond neki azt, hogy árfolyam kockázatként bukta el a paraszt, abban úgy is nagy rutinra tett már szert, a ‘tizenvalahánymilliós’ hitel állományával még lehet, hogy el is hiszi a pontagyúja!
Bár csak ilyen vicces lenne mindez, de sajnos bizonyíthatóan, és teljes meggyőződésből tudok nyilatkozni, és nem vagdalózok a nagy szavakkal, “mert én megtehetem, veled ellentétben” ahogy ezt legutóbb írtad.
Szándékosan nem megyek bele egyelőre ennél komolyabb részletekbe, mert nem ez a célom vele, remélem ennyi elég mindenkinek, hogy lásson az orránál tovább, hogy miféle tisztújítás történt immár!
Majd miután az érzelmesnek távolról sem nevezhető búcsúkörünket leróttuk Sárospatakon, és a józan eszére, vagy inkább a Te sugallatodra???, (hiszen kizárólag Neked mondtam el, mi a tervem ha nem fizet ki, és miután ezt megtettem, fél órán belül hívtál, hogy menjünk hozzá, mert kifizet a “telefosott zokni”) hallgató “pataki don” a lehúzott pénzemen vett új fogsorát igen csikorgatva, de az utolsó fillérig ki pengette hiszen hallgatott ‘azokosra’) a rajta kizárólag jogosan követelt fizetésünket, szép nyugiban haza jöttünk végre a Családunkhoz, és vártuk nagy-nagy figyelemmel az októberi önkormányzati fülkeforradalmadban rejlő lehetőségeket.
Aminek színvonaltalan, “kellékeként” egy általad szintén ügyes húzásnak gondolt “nemzetgyűlésnek” álmodott, beharangozott, valójában a saját felfogásod szerint “jól megérdemelt polgármesteri székednek”, kampány záróakkordjaként több száz szerencsétlent csődítettél össze, megint hintába ültetve mindenkit!
Csak megjegyzem Jancsi nem volt jelen, mert nem érezte fontosnak az eseményt, hiszen ő már akkor képben volt, és jól látta, hogy az megint csak a Te bulid lesz…és mint ilyen, amihez személyes érdeke nem fűződik, nem támogatta személyes részvételével!
De a terv ismét nem jött be, az éppen csak, hogy megugrott 5%-oddal tovább verheted a csalánt (ha már megemlítetted az elemző leveledben) kizárólag a sajátoddal! A Te munkád eredménye volt, az elejétől a végéig, amit elismerésre méltónak hiszel, mert egyedül grundoltad össze, csak épp az kerülte el a figyelmedet, nem először, hogy ha már a politikában látod a kiutat, akkor próbálj meg, végre politikusként gondolkodni, és cselekedni, mert abban, amit eddig láttunk, csupán egy beteges elme ámokfutása volt, és ezt rajtunk kívül mindenki jól látta, és látja már, amit a választáskor ki is fejeztek immáron újfent a Gyulaiak is.
Ha névsorolót játszunk, és különböző “hírhedt mumusokat” emlegetsz, akkor vegyük csak szép sorjában a dicsőség listát, azt a kurta néhány nevet, akit emlegetsz olyan félőn, kinek mi is volt a baja “veled”?
Miért is lépett ki magától, vagy ha nem tette lett kipenderítve az a csomó ember?
Elnézést kérek előre Minden “feliratkozótól”, Akik előttünk, és utánunk felkerültek a dicsőség listára, hogy csak a két “legnagyobb bűnt” elkövetőt emelem most ki, de így is igen hosszú lett a levél.

Kezdjük azzal, aki a legnagyobb bűnt elkövette…Járási István no comment hát egy elég “erős karakter”, nem tudom valójában mi volt vele a bánat, hacsak nem a főbűnök egyike, hogy a lemondásod merte kérni, a választások után, a formaság kedvéért, és nem azért mert a helyedre pályázott, csupán látta már tévében, hogy ennek ez a menete…
Természetesen ezek után pláne, hogy én is azt vallom, talán fontolóra kéne venned, és egy kevésbé hebrencs fiatalnak átadni a “trónt”! Van is már egy szemrevaló menyecske a talonban, mondtad is a múltkor, vannak vele nagy terveid, (nem tudom Neki megsúgtad-e már?) Ő is több már Tenálad, ezért megfelelő, és egyben kellően meghökkentő is lenne, persze csak ötletelek, hátha leszel olyan merész, hogy ezt meg is léped! Nagy húzás lenne az tuti!
Add át a “koronát” Neki, a “jogar” után, még ki nem nyílik az Ő szeme is, mint szép sorjában Mindenkinek!

A másik “nagyszájú”, a “Júdás” Illés Ákos, aki bizony a választás után galád módon merte kérni az elszámolást, a pártnak választáskor átutalt költségvetési pénzek elköltéséről, egy nyilvános közgyűlés keretében, nyilván nyomós okkal, vagy sem, ez talán sose derül már ki, hiszen elzárkóztál a kérésétől, minden formában!
Lehet, hogy az ásványvizes trükk nyitotta fel a szemét, amit kérésedre Ő intézett végül, mert Neked az már nem fért bele, és az Általad bemondott víz árakhoz képest kevesebb mint harmad! áron jutott hozzá, vagy az, hogy kicsit sokallta a legalább 10!-szeres “környezetvédelmi matrica” bekerülési költségeit…amit papíron látott!
Az aljas szemét- aki azóta már Országos hírű csaló G. T. személyi asszisztense is már, (suttogó propaganda).
Ákos koma aki bizony önzetlenül, saját maga többet tett az asztalra jó Magyar forintban, mint bármelyik díszpinty együttvéve, magamat sem zárva ki a felsorolásból. Ha majd lesz, tudod?…addig ajánlom magamat, illetve már azt sem.
Egyikőjük sem volt rajta az “összefogós listámon”, bár mindketten igaz hazafiak, és csont nélkül meg is érdemelnék azt, ahogyan még sokan mások akik likvidálva lettek a közeli és távoli múltban, persze csupán a hiányzó objektív látásmód “beszerzése” után!
De hát nem először trafálsz mellé, sőt az igazat megvallva abból, ahogy legutóbb Ákos koma nyilatkozott, hát mit ne mondjak, ha csak nem annyit , “ha jót akarsz magadnak, ne fuss vele össze, mert többek között Neked is köszönhetően elég kellemetlen anyagi helyzetbe került”

A választás lecsengett, és politikai esélyeid beszűkülésével, újra “jogvédőként” folytattad, hiszen kell a pénz a házat befejezni. Amit láttam, tényleg van még híja, de alakul az, szépen puccosodik, majd csak meg lesz az is előbb-utóbb, csak nem lehet minden füstbe ment terv, kiváltképpen azért mert eddig is meg volt mindenre, amire csak éppen kellett!
Persze jutott nekem is a milliókból, ha csak azt vesszük alapul, amit együtt tarháltunk össze az országjáráskor, meg a néhány pesti önzetlen adakozótól, (voltak érdekes figurák, a kőművesek közül valók…) nem is panaszkodnék, ha legalább a megélhetéshez a Családnak elég lett volna, ha már non-stop veled voltam, és amit szintúgy nem hánytorgatnék, hiszen az önzetlenség jókor jött, legalább most már azt is tudom, hogy mennyire volt őszinte!?
Semennyire!!!
Tudod “büszke” voltam rá éppen előtted, hogy levágták a villany vezetéket… azért esett jól, hogy akkor adtál, mert azt hittem az önzetlenség adja valójában. Lehet, hogy újdonság amit mondok, de azóta is vágták már le a vezetéket, (még az első héten mikor gályázni kezdtem Borsodban, és messze voltam, a család otthon egyedül, ez meredek hidd el, ez rosszabb mint amikor vihar után várod, hogy a neted visszajöjjön!

No de sebaj, hiszen túléltük ezt is valahogy, és ami nem öl meg az megerősít, mint tudjuk!
De ha már a piszkos anyagiaknál tartunk, az újból összetarhált (előtted nem is ismertem ezt a szót sem, de jobb tényleg nem jut most eszembe) pénzen, elutaztál Ciprusra, és az első bejelentkezésed alkalmával, máris óriási jelentőségről kezdtél el hablatyolni, megértettem, ez lesz az igazi megoldás, hiszen idehaza nincs kivel összefogni, no de Cipruson ott végre volt, … és ez jó! Hála’Istennek! Mert képzeljük csak el, mi lett volna, ha ott sem találtál volna partnerekre!? Belegondolni is szörnyű!
A ciprusi útról, azt a kevés beszámolót olvastam a csodával határos kalandokkal, bár többet vártam, megvallom Neked, hiába már a fantáziád sem a régi, (a jakt kikötős képek egész jók lettek, csak egy kérdést engedj meg: -a szokásos masszázs szalon, most nem volt? Deee biztos volt, te kis huncut…!
Ciprust ezért már nem is nagyon kommentálom, mert bár amikor ezzel kapcsolatban először írtam sms-ben, valódi aggodalom vezérelt még, hogy mi lesz majd Veled, pláne, hogy felhívtál néhány nappal az indulás előtt, tudod mikor közölted, hogy sajnos csak annyi pénz jött össze, hogy csak egyedül tudsz kimenni, hogy valaki megfenyegetett telefonon, valahogy így hangzott: “Kásler! Azért azt tudja remélem, hogy ha felül a ciprusi gépre, az lesz majd az utolsó útja, ugye azért azt tudja ugye?”…!
Az események hatására már ezt is másként látom, csak a szokásos színház volt, mint az számtalanszor, gondoljunk csak vissza a “bankrobbantás” utáni eltűnésedre…megtévesztés, csupán a mártíromságod domborítása, és Saját magad minél “fontosabbá” tétele!
Hiszen nem akar téged a lófasz sem bántani, hiszen jó szolga vagy, igazi udvari bohóc, “a legveszélyesebb, saját tudatod alatti titkos fegyver” ami egy különleges harcmód része, az érzelmi befolyással való visszaélésé. Ami egy, már évezredeken átívelő tökéletes fegyverré csiszolódott, és egyik hírhedt mesterévé képezted magad, vagy inkább képeztek ki…ez még számomra is rejtély?!

Egy kicsit a jelenbe visszatérve, sajnos a helyzet semmit sem változott, sőt ahogy a hozzám eljutott hírekből megállapíthatom, bizony sokkal rosszabb mint valaha. Az ámokfutás 4.0 újratöltve folytatódik, hiszen a politikusból nemzetközi jogvédővé, majd jogvédőből újra politikussá avanzsálódott, a ciprusi légtérből éppen csak, hogy megérkező, világutazó hőskalandor számára újra megcsillant a korábban oly sokszor emlegetett, (persze csupa negatív értelemben, erre azért gondosan ügyelt) Országház lakkozott, plüsskárpitos padsorai közé való bekerülés lehetősége, amit a beharangozó szerint közvetlenül a Londoni Parlamentben való alsóházi felszólalás előz majd meg! Ez azért tényleg dölyfös lenne… (remélem ezt már tényleg felveszi majd valaki videóra…) .
Jön a kétharmados fityisz uralom eltiprása, porrázúzása, amire “született veszprémiként” megint minden esélye meg is teremtődik majd, biztosan
A legborzasztóbb, hogy ehhez néhányan még mindig asszisztálnak, ahogy azt nem régen hírül is adta, a honlapján, legalább 100!-an gyűjtik majd az ajánlásokat! (ajjaj akkor vélhetően ez teljes csapatösszevonást igényel majd???) Közülük vannak akik tudatosan, de többségük tudat alatt, csak mert hisznek még a hazugságban!
Mert az igazság bizony rosszul érinti, ezt már sokszor láttuk.
Olyannyira, hogy még a nagy bukás kockázatát is bevállalja (bár a padlónál nincs már lejjebb) csak, hogy “speciálisan szubjektív igazát” megvédje, és teszi mindezt csupán azért, hogy Dr. Damm Andrea esélyeit némileg csökkentse, nem mellékesen ezzel is a FideSS malmára hajtva a vizet!

Néhány hete Damm Andrea is a “halál” listára került, pedig nem is oly túl régen, még együttműködés volt lebegtetve, ami valószínűleg Andrea józan ítélőképessége miatt meghiúsult, sőt azok után, hogy hátat fordított Árpád vezérnek, a galád Ügyvéd Nő még be is szólt a választási lufikkal kapcsolatban, és így bizony az eddig kemény lufik kipukkantak…, most meg indul ‘azesküdtellenség’ a Jobbik színeiben, mit képzel ez magáról?…felháborító Miért mit gondoltál, hogy egy félkegyelművel fog közösködni?! Most komolyan, nem gondolod, hogy egy kicsit sokra tartod magad?

A dicső “HARCOD” vagy inkább “Mein Kampf”? – hiszen köztudottan nagy Hitler rajongó vagy, lett nagy vörös zászlód is, mint a “mesternek”, igaz nem horogkereszttel a közepén, amivel eleinte viccelődtél annak idején, hanem balhés “szentkoronával” – felvázolása után visszatérnék rád, és tovább írnám a kórlapodat…

Kedves Árpád, sajnos nincs már benned egy szikrányi alázat sem, elvakultál, se Isten se ember nem érhet föl hozzád. Elszálltál magadtól, nem tudod felismerni, hogy micsoda lehetőségeket puskáztunk el miattad, csak mert konokul hiszel a rossz útban, és rossz megoldásban, és mert a saját érdekeidet viszed át tűzön-vízen!
Nem tanulsz a saját hibáidból, sőt még csak szembesíteni sem akarod magad velük, mert a gőgöd nem engedi, vagy mert éppen ez a feladatod, ez még ami nem tisztázott, de az idő ahogy mindenre, majd erre is fényt derít, előbb-utóbb.
Láthatod a Kásler rajongásom igen kihűlt nagyon gyorsan, mondhatni jeges lett!
A megvilágosodás bizony ilyen, nem mindig csupán időhöz kötött, bár ha jól meggondolom nem három nap alatt éltem meg ezt, csupán Neked köszönhetően most jött minden felszínre!

Nem a megváltó, igazságos hadvezért látom már benned, hanem egy szívtelen gyarló kis paprikajancsit, aki a mágia mesterének tartja magát, csak éppen az óriási arcától nem veszi észre, hogy még bűvésznek is gyengécske.
Az pedig, hogy beengedted a kígyó Orsovait csak mert hazugsággal elkábított, vagy inkább mert tartozol már neki is egy kisebb-nagyobb kalap pénzel, és így talán egyelőre nem veri a palávert a sötét paraszt, akitől elmondásod szerint, nem szívesen kérsz szívességet sem, egyszerűen elképesztő!
Ha más ezt másként látja, hát magasról leszarom, mert én és még rajtam kívül jó néhányan tudjuk az igazságot, nekem ez ami számít, csak is ez, és semmi más!
Török Edina szerint nem rám vall ahogyan lerendeztem. Döntsétek csak Ti el, hogy a fentiekhez képest konszolidáltan “távoztam”-e a zárt csoportból, hiszen csak ott írtam bármit, ahol hiába van néhány száz szerencsétlen megvezetett “droid”, akinek szerintem tizedét sem ismerik még -az adminok- sem, valójában tucatnyian sem vagytok már, legalább ezt jól látod Árpád, legalább ebben az egy dologban objektív vagy!
Igen ez valóban nem rám vall, hiszen szívem szerint valami hasonlót írtam volna ott is, mint itt most, Nektek.
Ezt elkúrtad Árpád, nem kicsit, hanem nagyon!
Ott zártam volna ahol kezdtem, és nem is fújnám már, ha a sok hazugsággal, és elferdített dolgokkal nem állsz elő, és ha az utóbbi időben ennyien nem kérdezgettek volna, hogy mi történt valójában, miért léptem ki?
Most már tudjátok, ezért!

Levonva a konzekvenciákat, egykori “mentorod” – László Mihálytól Általad csupán csak átvett szavaival élve, (ha már megemlítetted a leveledben…, bár én nem feltétlen példálóznék vele a helyedben, pláne mások előtt, no de Te tudod…ki és kit szívatott annak idején…, mindenesetre érdekes volt a szituáció amikor a szerencsétlenek villany nélküli konyhájában ment a balhé vajon mi? , -hát a pénz körül a gyertyafényben, a sötétben, ahol igaznak tűntek Andrea, és Mihály szavai amikor óva intettek Tőled, hogy vigyázzak mert nem az vagy akinek gondollak!
Érdekes volt az egyszer biztos…amit azóta már én is átéltem legalábbis ami a “meghitt gyertyafény élményét” illeti, ugyancsak pénz és áram nélkül, melynek során átértékel az ember sok mindent, szinte beleég a tudatába, ahogyan az akkori szavaik is a fülemben csengenek azóta is!
Mindössze annyi hasznot könyvelek el, az elmúlt majd két évből, hogy az igazságérzetemet legalább most végre rendbe tetted, és mint olyan, nem tűri tovább az igaztalant semmilyen formában!

Részemről nincs folytatás ezzel én valóban lezártam, ha csak tovább nem szítod-szítjátok a tűzet, mert ha így lesz akkor állok elébe bárminek, és bárkinek, de érhet meglepetés még bárkit, ezt azért borítékolom rodolfó!
Rosszul méred fel a saját helyzetedet, nem kell túl misztifikálnod a pozíciódat, ha azt képzeled, hogy még mindig Te irányítasz engem, hát nem, itt én figyelem már a Te reakciódat, és én lépek majd ahogy a helyzet megkívánja, erre akár mérget is vehetsz!
Egy kamu világ omlott bennem össze, de most, ahelyett, hogy ordítanék a vakvilágba, és a lelkem darabokba kellene, hogy heverjen, ennek dacára a felismerés diadalát élem meg, nyugodt lélekkel, higgadtan ami egyelőre felvillanyoz, hiszen hidd csak el sokkal jobb ez, mint hülyén meghalni!
Tényleg tanultam tőled, ezzel most szembesülök, a sok szarnak csak van némi hozadéka.
Eljön majd az ideje, hogy ezt mindenki észreveszi, és majd akkor érti csak meg, – vagy nem, igazából nekem tökmindegy már, a Ti dolgotok kinek hisztek, egy hazugnak, vagy a tényeknek…amik igazolnak mindent, amit leírtam, csak gondoljátok végig…

Zárom a sorokat egy idézettel, elsőként a még megmaradt “4 apostolhoz” szólva:
“Ha egy városban nem fogadnak szívesen titeket vagy nem hallgatnak rátok, menjetek el onnan, és még a port is verjétek le a lábatokról. Ez figyelmeztetés lesz számukra. A tanítványok pedig elmentek és hirdették az embereknek, hogy változtassák meg ahogyan gondolkodnak és ahogyan élnek” – Márk Evangéliuma 6. fejezet 11-12.
Az életem nyitott könyv, sohasem takargattam semmit sem, túl vagyok már azon a ponton, hogy elhiggyem a “végtelen tündérmeséket”, azt fogom tenni amit már rég kellett volna, a családomat helyezem mindenek elé, azt javaslom Nektek is, tegyétek ugyanezt, amíg egyszer nem lesz majd késő!

Hölgyek és Urak, aki megérti annak üzenem… vigyázzatok magatokra, őrizzétek meg a valódi eszmét, ami néhány embernek tényleg megadatott, mert az a Ti igazi fegyveretek, amit bárki szerencsétlen -senki fia- el nem vehet!
Üdvözlettel!
Czuczi Ernő

És íme a rövid válaszom:

Végigolvastam Ernő írását. Nem rövid. Semmi újat nem találtam benne, kicsit kibővítette az előzőhöz képest. Erősen kétlem, hogy nekem bármiről is kéne magyarázkodnom, de reagálok rá. Január 17-én lesz a közgyűlés, ott majd a párt eldönti, hogy tesz-e feljelentést Ernő ellen rágalmazásért, hogy csalással lettek összegyűjtve az aláírások. Ha valakinek van tudomása róla, hogy valaki a Mozgalomból nem tisztességesen gyűjtött aláírást az álljon elő, megvannak a hatóságok akikre ez tartozik. Én még a feleségem helyett sem írtam alá, nemhogy más helyett és másról sincs tudomásom, hogy ezt tette volna, több megyében személyesen vettem részt az aláírásgyűjtésben.
Ami az ásványvizes túlszámlázást illeti, itt Ernő barátunk túllőtt a célon, ez már nemcsak a pártot érinti, hanem személy szerint engem is, bár nem szívesen fordulok a hatóságokhoz, de ezt feljelentés nélkül nem ússza meg, úgy ahogy Damm Andrea sem fogja. Majd a hatóságok beidézik az ásványvízgyártót és kifaggatják, hogy annyi volt-e az annyi, abból fizetett-e vissza nekem vagy bárki másnak belőle, ha igen kinek és mennyit, mert nekem biztos, hogy nem!
Tény, hogy tartozok 4 magán embernek, mert próbálom lakhatóvá tenni falun a házat, ahová a gyerekeim járnak óvodába, iskolába, hogy oda költözhessünk, de ehhez kinek mi köze?! Tény, hogy vettem a két gyerekem nevére Sarkadkeresztúron két házat, az egyiket 1 millió kettőszáz ezer forintért, a másikat 1 millió ötszázezerért, de ehhez kinek mi köze?! Hol kellene lakjak a három gyerekemmel, a híd alatt?! Mielőtt én ezt a harcot elkezdtem,, már három házat építettem, sőt a kutyakennelem a Kecskeméti házamnál került annyiba mint a Sarkadkeresztúri ház, de ehhez is kinek mi köze. Jelenleg igen komoly anyagi gondokkal küzdök, de ehhez kinek mi köze?! És igen, a kölcsön pénzből adtam Ernőnek, hogy boldoguljon, mert az asztalosok három hónap múlva ígérték az ablakokat és úgy voltam vele, hogy engem is kisegítettek kölcsönnel (NEM ADOMÁNY-vissza kell adnom) és én is segítettem Ernőnek, de nemcsak neki, tudják azt itt többen, mert mindenki segít ott ahol tud, akkor amikor tud és akin tud.
Tény, hogy az országjárást az emberek adományaiból jártuk végig, de miből kellett volna?! Tény, hogy abból fizettük a szállást, az üzemanyagot, és az étkezést, de hát miből kellett volna?!

Ernő írja:

„Olyannyira, hogy még a nagy bukás kockázatát is bevállalja (bár a padlónál nincs már lejjebb) csak, hogy “speciálisan szubjektív igazát” megvédje, és teszi mindezt csupán azért, hogy Dr. Damm Andrea esélyeit némileg csökkentse, nem mellékesen ezzel is a FideSS malmára hajtva a vizet!„

Nem hiszem kell ehhez különösebb kommentár, hogy a fidesz kisegítése miatt indulok a választáson, hogy gyengítsem Damm Andreát. Én nem gyengíteni akarom őt, hanem lesöpörni a többivel együtt, van ez ellen valakinek kifogása?
Van valaki, akinek megingott a bizalma? Álljon elő érvekkel, de lehetőleg szavahihető legyen, ne úgy mint Ernő, aki három nappal e levél előtt azt írta, hogy:

„Árpi tisztellek, és felnézek rád, vélhetően semmi újat nem mondok ezzel. Sokat tanultam Tőled, legfőképp az emberekkel való kapcsolattartást, kommunikációs képességfejlesztést.
Meghatározóvá vált számomra jónéhány részedről kimondott gondolat, úgy mint pl. amit a vezető nagyság illetőleg az emberekkel szembeni alázatoság arányosságáról mondtál.
Jobb ember lehetek Neked, és a szemléleted-látásmódodnak köszönhetően, mert alapjaiban változtatta meg az életem az, hogy kinyitottad a szemem. Ezzel hálával és feltétel nélküli hűséggel tartozom Neked még élek.
Számíthatsz rám bármiben, ezt tudnod kell!„

Szóval, aki ilyen pálforduláson megy át 3 nap alatt, anélkül, hogy bármit bizonyítékként fel tudna hozni, hogy mi okozta, azt SZÁNALMASNAK tartom és azokat is akiket el lehet bizonytalanítani ilyenekkel. Volt itt már László Andrea, most Czuczi Ernő, ki lesz a következő? Ja és majd elfelejtettem a legfontosabbat, mindig, de mindig valamely nagy esemény előtt borít valaki valamilyen eszement baromságot.

A hatóságok azért vannak, hogy tegyék a dolgukat, végig verem mindenkin a rágalmakat pontról pontra, mert az embereknek jogukban áll tudni az igazságot. K.Á.

Kép forrása: infocegled.hu

Kép forrása: infocegled.hu

12 hozzászólás a(z) “Csak erős gyomrúaknak!” bejegyzéshez

  1. Elvárás és jellem

    Közülünk sokakat jó gyermeknek neveltek, de felnőttként nem vagyunk jók. (Tisztelet a kivételnek!) Nem vagyunk jók, mert nem akarunk jók lenni; vagy akarunk, de nem tudunk. Azért nem tudunk, mert nem vált jellemünké a jóság, nem sajátunk, nem belőlünk van, nem magunkban keressük; elvárásként van jelen. Elvárjuk másoktól, hogy jók legyenek.
    A többivel sincs másképpen.
    Amíg a becsület, az erkölcs, a jóság, a szeretet – és folytathatnám – másoktól való elvárásként vannak jelen, nem pedig saját jellemedben, addig téves úton jársz – és hiába remélsz.

  2. Minden döntés és tett mögött két lehetőség áll: emelkedni vagy süllyedni.

    Egy nemzet sorsa múlhat azon, hogy vezetőik képesek- e emelkedni, és magukkal emelni nemzetüket, vagy sem.
    Egy nemzet sorsa eldőlhet azon, hogy tagjai képesek-e emelkedni, és önmaguk által emelni nemzetüket, tehát önmagukat, vagy sem.

    Kiállni magadért: bátorság – és felemelő érzés.
    Kiállni másokért: szeretet – és felemelő érzés.
    Szeretettel lenni mások iránt: jóság – és felemelő érzés.
    Jónak lenni: emberség – és felemelő érzés.
    Emberségesnek lenni: erkölcs – és felemelő érzés.
    Erkölcsösnek lenni: becsület – és felemelő érzés.
    Becsületesnek lenni: emberhez méltóan igaz – és felemelő érzés.
    Igaz Embernek lenni – és igaz Emberként halni: A legtöbb, amit az ember elérhet – és felemelő érzés. Ez a valódi szabadság és (lelki) béke.
    Aki ezeket nem ismeri, nem értheti boldogtalanságának okait sem.

    Minden nemzetben annyi sors rejlik, ahány tagja van. Ezért egy nemzet sorsa sincs előre megírva. Minden magyarban benne van a Magyar Nemzet sorsa.
    Nem biztos, hogy igaz, de hiszek benne.