BEJELENTÉS

MTVA-elott_3Cipruson, 2014 december első hetében megrendezésre kerül egy 5 napos nemzetközi konferencia a CHF és más deviza „alapú” hitelek által okozott nemzeti tragédiák felmérésére, a nemzetközi szintű összefogás megteremtésére, egy mindenki számára megnyugtató mielőbbi megoldás elérése érdekében.

Eddigi ismereteim szerint, 16 ország küld képviselőket, a rendezők meghívására. A rendezők, elmondásuk szerint, a meghívásokat két szempont alapján küldték ki, egyik fő szempont, hogy minden országból jelen legyen legalább egy hivatalos személy, aki törvényes felhatalmazása révén, mint illetékes hatóság nyilatkozzon az üggyel kapcsolatban. A másik szempont, hogy olyan személy vagy személyek legyenek meghíva, akik a legtöbbet, vagy leghatékonyabban cselekedtek, a legnagyobb eredményt érték el e téren.

Mint korábban már ismertetve lett, Magyarországról Trócsányi László igazságügyi miniszter képviseli a hivatalos álláspontot, a másik választás személyemre esett, mely bár rendkívül megtisztelő, ugyanakkor komoly súllyal és felelősséggel jár. Mivel a konferencia hivatalos programjában más személy, vagy szervezet nevét Magyarországról nem láttam feltüntetve, úgy gondolom, hogy ebből a megtiszteltetésből juttatnom kell mindazoknak az embereknek és szervezeteknek, akik ők is, a maguk módján kiálltak a kifosztott emberekért és a törvényesség helyreállítása érdekében.

Békülő és összefogást elősegítő kezet nyújtok mindazoknak a személyeknek és szervezeteknek, akik elfogadják azt. Tegyük félre mindazt ami szétválaszt bennünket, részemről fátylat borítok minden eddigi vélt vagy valós sérelmemre, alaptalan vádaskodásra, hátbatámadásra, csakis kizárólag az ügy előremenetelét tartva szem előtt remélve, hogy egyre többen belátják azt, hogy helyes volt a politikai síkra terelni a megoldás kulcsát, mivel a politika hozta meg a legvégső döntést, mely romba dönti a magyar családokat.

Akik élni szeretnének az összefogás lehetőségével anélkül, hogy be kellene olvadniuk a mi politikai mozgalmunkba, mindenki megtarthatja saját arculatát, mindössze egy feltétele van az összefogásnak az, hogy ne ártó szándék, hanem a megoldás közös keresése vezéreljen mindenkit, megértve és elfogadva egymást, azok keressenek. Mindenki számára elérhető vagyok, tegyenek javaslatot, hogy mit üzennének a nemzetközi konferencia résztvevőinek. Nem akarom kisajátítani azt, ne csak a BAÉSZ és A Haza Nem Eladó Mozgalom legyen képviseltetve ott, elviszem mindenki üzenetét, „zászlaját”, alázattal és tisztelettel.

Kásler Árpád

U.I.: az utolsó két cikk óta, a facebook nem enged számomra semmit megosztani, de mások megtudják, aki teheti adja tovább. Köszönet érte.

Szerk: Azóta megoldódott a probléma (nov. 13., 8:00)

SUBJECT speakers SESSION
Introduction Tues Session 1
Cyprus Prof Achilles Emilianides Tues Session 1
Cyprus Kostas Katsaros Tues Session 1
Cyprus Katherine Alexander Tues Session 1
UK Katherine Alexander Tues Session 1
Hungary Árpád Kásler Tues Session 2
Hungary László Trócsányi Tues Session 2
Bulgaria Dessislava Dimitrova Tues Session 2
Serbia Marko Vasić Tues Session 2
France Charles Constantin-Vallet Wed Session 1
Greece Kostas Katsaros Wed Session 1
Croatia Tomislav Prpic Wed Session 1
Croatia Nicole Kwiatkowski Wed Session 1
Romania Gheorghe Piperea Wed Session 2
Bosnia-Herzegovina Kemal Durakovic Wed Session 2
Bosnia-Herzegovina Faruk Cupina Wed Session 2
Bosnia-Herzegovina Anele Musa Wed Session 2
Bosnia-Herzegovina Vesna Pehar Wed Session 2
France Hélène Feron-Poloni Thurs Session 1
Ukraine Rostyslav Kravets Thurs Session 1
Montenegro Olga Nikčević Thurs Session 1
Montenegro Vladan Djuranovic Thurs Session 1
Spain Josep Mª Cos Quixal Thurs Session 2
Poland Dominik Wieczorek Thurs Session 2
Iceland Sigrún Davíðsdóttir Thurs Session 2
CHF loans in Europe all Friday Session
Various events Saturday

 

9 hozzászólás a(z) “BEJELENTÉS” bejegyzéshez

  1. Kedves Lázár Úr! Kedves Mindenki!
    Az FST jó ötletnek látszik.(többek között) . E szerint A “romlás virágai”, mára a bomlás virágai lettek. Mindenképpen a rabszolgává nyomorított nemzeteknek össze kell fogniuk és alulról szerveződni. Nem úgy mint a jelenlegi Multi által szerveződni látszó, szerveződő és szervezett nem is tudom minek nevezzem, megmozdulás. Ott a lé a multinál és beruház. Mikor vesszük, veszik észre. Egyébként a kommenteket írók mindegyike jó ötleteket ad és ír. Egyetértek. Ha körülnézünk, van más is aki a SZTK – nem a volt eüellátó-ügyben már tett komoly lépéseket. Érdemes végiggondolkodni azon is magunkat. Én nagyon nagy tiszteletet érzek MINDENKI iránt, aki hasonlóan gondolkodik maroknyi nemzetünk, népünk megnyomoríttatásának leállítása, annak megszüntetése érdekében, hiszen egymásért és magunkért történik mindez.

  2. Judit,nemzetközi maffiával van dolga az emberének ez szerintem biztos mindenki magának akartja a hatalmat az adós rabszolgák felett.Ez egy tudatos beomlasztása tönkretétele a jelenlegi rendszernek hogy elkezdődjön egy másik még ettől is rosszabb.Amit majd persze felajánl a globális maffia szervezetek egyike.Ezen szervezetek közül lehet hogy az illuminátusként ismert lesz az egyik, ami majd megteszi az ajánlatot,egy szebb jövő reményét csillogtatva a tömegek felé.Ami persze hazugság de sajnos sokaknak már bármi jobb lesz,mint a ma uralkodó helyzete.És akik azt megtagadják azokat eltüntetik,vagy egyszerűen nem részei de életben maradhatnak ameddig tudnak.Ezért is kell megismertetni itthon az emberekkel és külföldiekkel egyaránt a történelmi alkotmányt mint lehetőséget.Egy pár percet megérne Cipruson ez is.

  3. Terjesztenetek kell egymás között, hogy a bankok kizárólag a banki kivonaton szereplő forintot követelhették volna tőlünk.
    Mivel mást könyveltek fel követelésként, hivatkozva arra, hogy a hitel devizaalapú, CSALÁST KÖVETTEK EL ! Ezzel verték fel a törlesztőt, és emiatt buktak be a hitelek, és elindultak a végrehajtások!! Csaló gazemberek mind, a közjegyzőkkel bírókkal, Kúriával, kormánnyal, MAGYAR PARLAMENTTEL EGYÜTT !
    Ha a többi országban szintén megsértették a hatályos jogot a hivatalos szervek,
    akkor kívülről vannak irányítva mindannyian. Ennek ki kell derülnie egyértelműen-mármint annak, hogy a hivatalos szervek megsértették-e a nemzeti jogszabályokat akkor, amikor határozniuk kellett a hiteles kérdésekben.
    Két irányú kell legyen a vizsgálódás
    Az egyik a szerződéses felek közötti kapcsolat feltárása, hogy a bankok jogosan követeltek-e , és ha nem , milyen mértékű volt a jogellenes követelés , és ez hogyan hatott társadalmi szinten.
    A másik feladat az, hogy az arra hivatott szervek, köztisztviselők, közjegyzők , bírók, ügyészek a hitelesek által bíróság elé vitt problémás ügyeket és a bankok által bíróság, közjegyző elé vitt felmondásokat , követeléseket megfelelő módon bírálták-e el.
    Akkor van a legnagyobb baj, ha a szervek nem tették a dolgukat, és ez minden országban így történt. Akkor nemzetközi maffiával van dolgunk.
    De akkor mit tudunk elérni a Nemzetközi Büntető Bíróságon?

  4. Zsolt,ez is cél amiről nem szabad lemondani.A külföldi embereknek is meg kell ismerniük ezt a lehetőséget is,nem kell erőszakkal rávenni senkit sem,mert nem is lehetne.De megismerni szerintem mindenképp meg kellene a külföldi embereknek is.
    Egyébként érdemes lenne felvenni a kapcsolatot a fehér sárkány titkos társasággal is,állítólag hasonló értékrendet képviselnek..Minden segitség jól jön.

  5. A nemzetközi jog alapján felhatalmazott vizsgálóbizottság felállítását követelem, amelybe a tagokat a konferencián megjelenő országok delegálnak.Nem az államhatalom illetékesei, hanem csak azok vállalhatnak abban szerepet, akik bizonyíthatóan sokat tettek a visszaélések és törvénytelenségek feltárásában.Mondjuk minden országból 2 fő.A vizsgálóbizottság olyan tényfeltáró okiratokat, megállapításokat, határozatokat terjeszthetne vizsgálati anyag formájában az Európai Büntetőbíróság elé, amik az ebben a témakörben megtett feljelentésekben szereplő állításokat még jobban alátámasztják. A kérdés csak az, hogy ki hatalmaz fel egy vizsgálóbizottságot erre a célra? Maga a Büntetőbíróság?
    A kormány minden nemzetközi vizsgálatot politikai támadásnak vél, de ezt már nem kell és nem is lehet jobban idehaza átpolitizálni, mert a megosztók ezt a feladatot elvégezték. A Történelmi Alkotmányt tiszteljük, szeretjük ill. szeretnénk egy huszárvágással bevezetni, de ehhez ezt a nemzettel el kell fogadtatni a mikroközösségek szintjén, aztán népszavazni, olyan pozicióban és mediatérben, ahol megjelenik a pro-kontra érvrendszer.Pénz kell ehhez, nagyon sok, de ez nem megy másként és nem azonnal. Ebben az esetben kenhetjük a hajunkra, nem ezt kell erőltetni.Van olyan nemzetközi jogi szakértőnk, aki el tudná érni a vizsgálóbizottság szalonképességét és azt, hogy annak megállapításai kötelező jellegűek legyenek ill. egy nemzetközi perben kötelező legyen azokat felhasználni?

  6. Az Európai Unióban mind a 16 képviselt ország bennevan, és mindenütt folyik a devizaalapú hitelezés.
    Magyarországon az államhatalom vitte végrehajtás alá az embereket a bank kérésére jogellenes módon, mert egyoldalúan, kizárólag a bankok által felmutatott követeléseket vette figyelembe, miközben az adósok minden kétséget kizáró bizonyítékkal rendelkeznek arról, hogy a deviza erősödésének követelésére nem nyílt meg a bankok joga.
    Ha az államhatalom nemzetellenes határozathozatala fellelhető a többi országban is , akkor a multik és a saját nemzetüket leigázó államhatalmi szervek akarják kisajáítani az Európai Unió országaiban a lakossági és a kis-és középvállalati vagyont.
    De akkor a nemzetállamokat ezek együtt akarják felszámolni a maguk kénye-kedvére.
    Nálunk a deviza nem volt jelen az ügyletben.
    De jelen voltak az európai és más kontinensen lévő bankok, multik, akiket a magyar államhatalom kiszolgált.
    Össze kell fogni a külföldi államokkal , hogy megmaradhassanak a családok, vállalkozások nemzeti szinten.

  7. Ha üzenni lehetne, akkor talán ez lenne az.Van a magyar embereknek egy történelmi alkotmánya amit sokan nem ismernek és nem tanítanak az iskoláinkban.S ami ellentétje a profit központú rendszernek,habár szinte semmit nem tudok róla és jómagam sem nőttem fel hozzá,mégis sokkal inkább emberközpontú.Ennek az alkotmánynak a helyreállistása mentesítené Magyarországot a jelenlegi adósságok alól ez az alkotmány német megszállás idején volt utoljára hatályban.A jelenlegi hatalom illegitim mivel az őket megszavazó polgárok megkérdezését nélkül alkotmányoznak.A Szent Korona Tan lényege:

    A Szent Korona Tan az alkotmányos magyar államélet alapja, ahol az államhatalom a nemzettől ered, mely azt a Szent Koronával való megkoronázás útján osztja meg a királlyal. (A hatalommegosztás szellemi alapja) Werbőczy
    A magyar Szent Koronáé a főhatalom, vagyis a mindenkori király és a tagok (nemzet) felett áll (caput Sacrae Regni Coronae)
    A Szent Korona maga az egész állam és a társadalom is, a társadalom tagjai a Magyar Szent Korona tagjai. Ide tartozik az államalkotó nemzetek minden tagja – bárhol él a világon. (membra Sacrae Regni Coronae)
    Az állam feje és a nemzet együttesen képezik a Szent Korona – a Pátria –, az ország egész testét (totum corpus Sacrae Regni Coronae)
    A magyar Szent korona a legfőbb tulajdonos, beleértve az ország egész területét (Kárpát-medence), az uralkodót és az ország egész vagyonát.
    Az ország egész területe a Szent Korona tagja.
    A Magyar Szent Korona hatalma közakaratból ruháztatott át, ezért minden jog forrása a Szent Korona.
    Ezért ezen a jogi helyzeten a földi hatalmak nem változtathatnak. A Szent Korona Eszme Szent István tudatos politikai és államjogi alkotása. Társadalmi szerződés, melyben erkölcs és jog nem válhat el. A Szent Korona Tan hatálytalaníthatatlan, jogaiban nem csorbítható, mert törvénysértés jogot nem alapít.

    Fontos hogy tudjanak erről azok is akik esetleg még nem tudnak erről lehetőségről is.

  8. Kedves Árpád! Biztosra vesszük, hogy a legmegfelelőbb személy lett általad delegálva. Remélem, hogy minden érintett felfogja azt a nemes gesztust, amellyel jobbodat nyújtod, és gondolkodás nélkül fogja azt meg ragadni, mint egyetlen lehetőséget. Hiszen a fél ország került szegénysorba a széthúzás miatt!

    A magam részéről látok még egy utolsó, békés utat az adósságcsapdából való menekülésre: ez a lakossági öncsőd-törvény deklarálása lehetne, hiszen nem csak a bankok, de a közhivatalok és közszolgáltatók felé is mérhetetlen, kifizethetetlen adósságállomány van nyilvántartva. Csak egy példát mondanék: családomban a bebukott hitel, be nem fejezett lakásépítés miatt a NAV 7 millió forintot követel vissza szoc.pol. címén, kamatokkal! Az ilyen családban felnövő gyerekek teljesen esélytelenek egész életük során, örök szegénységre vannak ítélve. Kérlek, gondolkodj el ezen is!

  9. Kedves Árpád! Adja Isten, hogy a megszólítottak is így gondolják. Szívesen venném, ha naprakészen követhetném, eddig kik jelentkeztek.