Oroszországból szeretettel?

Figyelemfelkeltő címet választott az Oroszország Hangja című internetes napilap Magyarországról szóló írásának. Magyarország megszűnik létezni?
A dolog pikantériája, hogy a Magyarország jövőjéért aggódó írás szerzője, Valentin Mandrasescu román nemzetiségű. A finoman szólva is hűvös román-magyar viszony fényében figyelemre méltó, ahogyan az EU jövőjét, és benne Magyarországét felvázolja.

“Annak érdekében, hogy megfossza az európai országokat még elméleti lehetőségétől is annak, hogy kilépjenek az új központosított rendszerből, Brüsszel nem csak „felülről” rombolja le állami szuverenitásukat a szigorúbb költségvetési fegyelem segítségével és azzal, hogy a gazdaságpolitika irányítását az Európai Bizottság kezébe helyezi, hanem „alulról” is, a helyi önkormányzatok fejlesztésének álarca mögül tönkretéve az európai országok központi irányítását. Lehetséges lenne, hogy a régiók nem adják vissza a hatalmat a fővárosnak, ha erre szükség van? Az európai vezetők számba vették ezt a lehetőséget és a nemzeti államok teljes megsemmisítéséhez kitalálták az euró-régiók fogalmát, amelyek különböző országok egyes részeiből fognak állni. Az euró-régióknak saját fejlesztési programjuk lesz és jelentős önállósággal fognak bírni a nemzeti kormányokkal szemben.”

Emellett Mandrasescu kitér még Trianonra, és a határokon kívül rekedt magyarság helyzetére, ahol is román állampolgárhoz képest meglehetősen rokonszenves álláspontra helyezkedik:

“Európa keleti országai közül egyedül Magyarország próbál harcolni az ország szuverenitása és a nemzeti identitás eltiprása ellen. Annak ellenére, hogy az EU időnként ígéretet tesz Magyarországnak, hogy a határon túli kisebbségeknek autonómiát biztosít a szomszédos országokban, Budapest nem siet, hogy támogassa az EU föderációs elképzeléseit. Lehetséges, hogy a magyar politikusok nem annyira naivak, hogy elhiggyék, hogy Brüsszel kész visszavonni az 1920-as Trianoni békeszerződést és visszaállítani „Nagy Magyarországot”.”

Reményt adhat azonban, hogy a nemzetállamok szétszabdalása nem csak Magyarországnak nem tetszik, így hosszabb távon van rá esély, hogy kialakuljon valamiféle koalíció, összefogás az érintett nemzetek között ezen a téren. Még akkor is, ha ez az EU végét jelentené a jelenlegi formájában.
“S lészen csillagfordulás megint”, ahogy Wass Albert írta….
Kérdés csak az, a folyamat mennyire lesz gyors, és drasztikus.

 

Egy hozzászólás a(z) “Oroszországból szeretettel?” bejegyzéshez

  1. Háát már miért is ne állítaná vissza Trianoni békeszerződést és visszaállítani „Nagy Magyarországot”… csak nem nekünk, hanem maguknak, A pénzhatalom urainak, nyilván kell… A következő lépésük ez lesz…
    És végül, miért is ne lehetne királyság, ha győz a nép….??!! 🙂 Csak rá kéne tenni a fejére a koronát valakinek…. hiszen az lenne a próba is, hogy igaz e királyunk…
    Ha Mátyással meghalt az igazság, akkor addig kell visszamenjünk és onnan kell kezdenünk.. ill folytatnunk…. 🙂
    Hiszen a Magyar föld a paradicsom, a kárpátmedence! Igaz nem tudja élvezni senki sem igazán, mert nem az igazság, a Szent Korona tana a mérvadó. És mert Őseink tana sem dominál, mindaddig elátkozott lesz, és soha senki nem élvezheti. Paradicsom csak akkor lehet belőle, ha Magyar királya van és a szeretet uralkodik benne.
    A bibliát nem tudták meghamisítani, mert az a biblia amire ti gondoltok, nem is létezett. Az igaz biblia, hogy ne tudjanak neki ártani /az élet GPS-e/ 12 magyar emberbe van “kódolva” a génjeibe. Hordozzák magukban. Idegenek, erőszakkal soha nem tudhatják meg, mert ahogy veszélybe kerül… abban a pillanatban, ön megsemmisít.
    A szentkorona és őseink tana, olyan nagy tisztességgel és becsülettel vannak felvértezve, hogy ember el nem tudja képzelni a hatalmát, most még…! Rettenetes hatalma van, ami most elsöprő lesz és fergeteges… DE ÉLNI KELL VELE! Most mindenki megmutathatja igazi hatalmát /HATALMA VAN/, ami a tisztességen és becsületességen keresztül tud csak létezni! Most mindenki megmutathatja azt az erejét, ami igazán kódolva van belé! A tisztességes, becsületes ember, soha nem fél, és semmitől! Tisztulj Magyar Nép! Már nincs sok idő! Benned van a tisztaság, engedd felszínre!