Mégsem a baloldal felel a devizahitelekért?

Gyurcsány szerint a Fidesz a ludas: Folyamatosan egymást támadja az ellenzék és a kormány.

gyurcsany_ferenc_nagy

Ki beszél itt devizahitelekről?

Ezek nem devizahitelek, sose láttak devizát. Miért kellene átváltani a devizaalapú forinthitelt, amikor ott nyilvántartásról van szó? Ha valami nyilván van tartva kétféleképpen, akkor az egyik csak nyilvántartás.
Ha nyilvántartásról lenne szó, akkor nem kellene átváltani forintra a hitelt. Nem is lehetne, mert eleve a forint lenne devizában is nyilvántartva, és minek átváltani a forintot forintra, ha eleve forint.

De itt nem nyilvántartásról van szó, hanem devizakövetelésről,a folyósított vételár ellenében. DEvizát követelnek megfizetni, miközben forintot adtak. Ez nem pénzkölcsön nyújtás.

Mégis, bizonyíthatóan a devizaösszegre számolják fel a kölcsönkamatot. Ha a devizaösszeg átadott lett volna, akkor a saját banki kivonatunkon egyértelműen kiszámítható lenne , hogy mennyi tőkével tartozunk, mert ha egy összeg megjelenik egy bankszámlán, és folyamatosan törleszti az Adós, a különbözet nyomon követhető kell legyen.

Mindenképpen nyomon követhető kellene hogy legyen a tőketartozásunk a saját számláinkon, mert a tartozáselismerő aláírása után az adósé a bizonyítási teher, márpedig egy embert nem lehet olyan helyzetbe hozni a saját tartozásával kapcsolatosan, hogy a saját tartozását ne tudja bizonyítani.

Ez adatvédelmi szempontból is problémás lehet. Az én saját életemet befolyásoló adatokat más kezeli, és ő dönti azt el, hogy mikor kobozza el a vagyonomat azzal, hogy titkosak az általam fizetendő kölcsönnel kapcsolatos adatok?

Ptk. A tartozáselismerés

242. § (1) A tartozás elismerése a tartozás jogcímét nem változtatja meg, de az elismerőt terheli annak bizonyítása, hogy tartozása nem áll fenn, bírósági úton nem érvényesíthető, vagy a szerződés érvénytelen.
(2) A tartozáselismerés a másik félhez intézett írásbeli nyilatkozattal történik.

Ha egyszer elismertették velünk, hogy a devizaösszeget megfizetjük KÖLCSÖN JOGCÍMEN, akkor azon túl, hogy nem volt más lehetőségük, mint átadni a devizaösszeget , MERT KÖLCSÖN JOGCÍMEN EBBEN AZ ESETBEN KELETKEZETT VOLNA MEG A TARTOZÁSUNK, mivel a bizonyítási teher a miénk lett, a saját bankszámlánkon minden egyes tranzakciónak ott kellene lennie a nyomának . Ugyanis egyedül ebben az esetben volna lehetőségünk a törvény előírása szerinti módon bizonyítani a tartozásunkkal kapcsolatosan mindent.
Olyan országban, amelyben az érintett Adós adatai titkosak, és mégis övé a bizonyítási teher,

NINCS JOGBIZTONSÁG,
AZ ADÓS ÉLETE VESZÉLYBEN VAN,
AZ ADÓS PÉNZE, VAGYONA VESZÉLYBEN VAN,
AZ ADÓS A SAJÁT ORSZÁGÁBÓL ELÜLDÖZHETŐ,
AZ ADÓS VAGYONA NEM A SAJÁTJA,
AZ ADÓS FOGOTT EMBER…

CSIRKEFOGÓK!

A   H A Z A   N E M   E L A D Ó !

A cikk alapjául a Femina Mégsem a baloldal felel a devizahitelekért? – Gyurcsány szerint a Fidesz a ludas című írása szolgált…

Dsupin Judit

4 hozzászólás a(z) “Mégsem a baloldal felel a devizahitelekért?” bejegyzéshez

  1. Tisztelt Miniszterelnök Úr ! Az” amit a devizaadósok érdekében tesznek ” az csupán porhintés , mondhatnám úgy is , hogy választási kampány ! Nem egymásra mutogatásra kíváncsiak az átvert emberek , hanem igazságra , arra , hogy azt követelhessék Tőlük , amit kaptak ! Nem azt szeretnék elérni , hogy a forinthitelesekkel szemben kedvezőbb elbírálásban részesüljenek , hanem legalább olyanban ! Az nem lehet tisztességes , hogy pl. aki felvett 5m Ft. ot “devizában nyilvántartva” , attól 10-12m-ot követeljenek a bankok . Nem a nehéz helyzetben lévő embereket kéne egymás ellen uszítani , hanem igazságot , törvényességet kell teremteni ! Ha erre a Miniszterelnök Úr nem képes , akkor vonja le a megfelelő konzekvenciát ………

  2. Miniszter Elnök Úr ! Talán az sem lett volna más megitélés alá, ha hozzá sem fog a devizahitelek megtárgyalásához . Ugyan is amit ön most tesz az rosszabb mint ha semmit sem tenne . Egyszóval ? Ön és kormánya , bár nem egyedüli felelősként , de cinkos abban hogy ezt a törvénytelen állapotot ami a devizahitelezés terén van , nem hajlandó megoldani . Az-az a törvények betartatását kikényszeríteni , szavatolni . E helyett ön , hülyének nézi a devizaadósokat , és úgy tesz , mint ha a megoldáson , érdekükben munkálkodna . Miniszter Elnök Úr ! Tudatom , felnőtt emberekkel van dolga , sőt , felvilágosult , a törvényt már már jogászi szinten is kényszerűségből ismerő állampolgárokkal .Tudjuk , tudhatjuk , ön és kormánya a bankok , és nem a devizahitelesek , de végkép nem a törvényesség oldalán áll, jelenleg . Lehet , elég lesz szavazatként a biztos szavazóknak odajuttatott “nemzeti dohánybolt cégér ” odajuttatása , lehet hogy nem lesz elég a következő választások megnyeréséhez . Meglátjuk .De ne feledje , itt nem holmi kedvezmények kikunyerálásáról van szó , szavazatokért cserébe . Itt arról a tisztességről van szó , hogy akarja e az Orbán vezette kormány , a törvényességet garantálni , tudja é , avagy nem is akarja . Tisztelettel : Kiss Béla

  3. Az Orbán kormány “maszatol” megint a bankok megsegítésében spekulál. A törvénynek nem akar érvényt szerezni sem az Orbán kormány , sem számonkérési és törvényalkotási hatóságai. Orbának buknia kell.

  4. Aha mindenki hibás csak nem én voltam című szám vagy előadás következik és a veszekedéssel is csak értékes idő megy el de semmi nem fog változni.Változtatni kell tisztába kell tenni az országot vagyis azt ami benne folyik..