Ki húzza be a féket? [video]

Alakul!

Kálmán Olga még nem annyira ideges, amennyire én fel tudnám idegesíteni.
Róna Péter pedig hibás termékről beszél. Kevés. Több kell. Ki kell mondani, hogy bűncselekmény!

http://www.youtube.com/watch?v=nuDR-uYvSDQ

Róna Péter leáll a polgári törvények megsértésénél, a Ptk. 523.§-ának megsértésén túl más törvények megsértését nem tárja fel. Az elkövetés módját nem tárja fel.

Nem kapcsolja össze a Bank könyvviteli nyilvántartásával a Ptk. megsértését.
Ugyanis a Polgári törvénykönyvben foglaltak szerint könyvelte fel a Bank a devizaalapú hiteleket, miközben azok a valóságban nem kölcsönadások, éppen a Ptk. 523. §-ának megsértése miatt.

Nem azt a pénzösszeget követeli a Bank az Adós által megfizetni, amit a rendelkezésére bocsátott, hiszen a követelt pénzösszeg forintban számolt vételárát adta át a folyósítás napján.
Tehát vétel történt. Deviza névérték követelése történik vételár ellenében.
De ha ezt törvénysértő módon pénzkölcsön adásnak könyveli a Bank és a szerződés tárgyát pénzkölcsön adásként jelöli meg, akkor jogtalan módon kölcsönkamatot tud felszámítani.
Jogtalan módon kölcsön jogcímen jelzálogjogot tud alapítani.
Jogtalan módon, kölcsön jogcímen fennálló tartozást tud tartozáselismerő közokiratba foglaltatni az ingatlanos szerződéseknél.
Jogtalan módon, – kölcsöntartozásra hivatkozva, – fel tudja mondani a szerződést.
Jogtalan módon végrehajtási záradékot tud tenni a tartozáselismerő közjegyzői okiratra a közjegyző, és ezzel az Adós további vagyonára is rá tudja a Bank tenni a kezét, hiszen a végrehajtási záradék nem a házon van, hanem a tartozás miatt az Adós nyakán, és lehet értékelni így is, úgy is az adós vagyonát.

Tehát kérem.
A Bank a nem megfelelő könyvviteli nyilvántartásba vétellel kárt okoz az Adósnak, Töménytelen mennyiségben, vagyonelkobzásig. Előbb megtéveszti az Adóst, és tévedésben tartja, mert az Adós azt gondolja, hogy pénzkölcsön szerződést írattak vele alá.
De mivel ez nem pénzkölcsön, de annak lett rögzítve, ezért a Bank árfolyam-különbözetet és kamatot szed egyidejűleg, miközben adásvétel nincs aláírva, kölcsönadás pedig nem történt, mert nincs kölcsöntőke átadva.

Az Adós szeme ki van lopva. Csalással. A büntető törvénykönyvben definiált csalás minden eleme fellelhető a folyamat során.
Ezért ezek a szerződések nem hibás termékek, mint ahogy azt róna Péter mondja, de Kálmán Olgához képest ő így is egy ikon. Hogy Kálmán Olga micsoda, azt inkább nem írom ide…

Ezek a szerződések számviteli csalással történő teljes vagyonelkobzások.
Az emberi élet kioltására alkalmasak, velejéig aljas szándékúak, előre eltervelten zajló folyamatok, amellyel a magyar lakosságot meg akarja semmisíteni a nyugati tőke, a magyar földet meg akarja szerezni, miközben a hazaáruló magyar kormány álszent intézkedésekkel palástolni igyekszik a bűnszervezetben elkövetett csalássorozatot.
A bírói kar, a közjegyzők, az ügyészségek és a rendőrség feladata lenne a fékek behúzása.

Ha ez hamarosan nem fog megtörténni, akkor pedig a felelősség a miénk. A teljes felelősség.
Hogy mindent elkövessünk az ámokfutók megfékezésére.

„Rabok legyünk vagy szabadok?
Ez a kérdés, válasszatok!” (Petőfi Sándor)

Dsupin Judit

7 hozzászólás a(z) “Ki húzza be a féket? [video]” bejegyzéshez

  1. Kálmán Olga magától ” ilyen piszkosul okos” vagy segítséggel,de hogy nem magyarérzelmű az biztos. Vissza az oviba.
    Észrevettétek, hogy zizeg a bankokért? Ez égbekiált!!! Nem Pulitzer kellene, hanem meghívólevél az általános isk. 1.-be

  2. NO EMBEREK! EHHEZ CSAK ANNYIT SZERETNÉK HOZZÁFŰZNI, HOGY AZ ÍGÉRGETÉSEK IDEJE LEJÁRT. A VÁLASZTÁSI KAMPÁNY MEG ELKEZDŐDÖTT. MINDENKI “BALLAGJON” SZÉPEN AZ ÁLTALA KIVÁLASZTOTT ÚTON!
    A PÁRTOK MEG “EGYÉK MEG AMIT FŐZTEK”!!! EGY HÓNAPJA MÉG “BORULT VOLNA A KÖLTSÉGVETÉS”.
    ÉS MI VAN AZ EDDIGI ÉLETÜNKKEL?

  3. A “devizaalapú” hitelek esetében a bankok átverték az ügyfeleket, mivel nem bocsátották rendelkezésre a deviza összeget, pedig erre a törvény kötelezte őket! (Ptk. 523. § és a Hpt. 2.sz. melléklete)
    Amit pedig nem bocsátottak rendelkezésre, azt nem is követelhetik visszafizetni az adósoktól! Egy előre kitervelt csalássorozat, BŰNCSELEKMÉNY-sorozat vágta padlóra Magyarország teljes nemzetgazdaságát! A Haza nem eladó!

  4. 🙂 Én majdnem végigröhögtem ezt a színjátékot, amit eljátszottak Ezek itt ketten.
    Kíváncsi lennék a forgatókönyv íróra, és a rendezők nevére is. Hisz minden film végén, vagy elején kiírják, de ez itt elmaradt. Az viszont nem, hogy megint olyan útra terelik az emberek gondolatát, ami bizony egy betontömbnek felel meg. Egy zsák utca. Tapsom elmaradt, e remekmű láttán. Kedves honfitársaink, barátok, rokonok, testvérek, Magyarok, kik a jobb élet reményében külföldre menekültetek!
    Kezdjetek el készülődni! Pakoljatok, mivel itt rövid időn belül helyre áll a rend, és megkezdődik az elszámoltatás, minden hazaáruló, a benne közreműködő, és bűntárs ellen. Nagy a zűrzavar az ország kifosztói, irányítói közt. Nem tudják már lecsillapítani, félrevezetni az embereket. Kezdi menteni magát minden bűnös, de az igazság elől nincs menekvés. A Haza Nem Eladó!

  5. Amit szeretnék hozzáfűzni. Úgy tűnik, amit én leírtam, azt meg Ti nem értitek. Éppen úgy, mint a Kálmán olga a Rónát? Ti is csak úgy tesztek, hogy nem értitek?

    Vagy nem értetek vele egyet?

    Ha Róna Péter ezt az ügyet bűnügynek tekintené, akkor nem mondaná azt, hogy semmiség esetén az Adós visszaadja a banknak azt, amit kapott és valamilyen úton kiszámolásra kerül az abból még fennálló hátralék.
    Vagy netán Ti a pénzt, amit kaptatok , nem költöttétek el? Ezért tudjátok visszafizetni? Mivel a megállapodásnak az is része volt, hogy meghatározott idő alatt kell visszafizetni, ezért mi, a mi kedves családunk , bátorkodott azt elkölteni.
    Ejnye. Nem kellett volna.
    Fizetni kellett volna a kamatot, és várni, hogy amikor kiderül, hogy a szerződés semmis, egy összegben visszafizetni a még fennálló tőketartozást, annak reményében, hogy valaki lesz olyan drága, és megengedi, hogy azt kelljen visszafizetni, amit valójában kaptunk.
    De akkor minek volt ez az egész? Én azt hittem, hogy a kölcsön arról szól, hogy felveszi az ember, él vele , kamatot fizet utána, és egy bizonyos futamidő alatt visszafizeti. Tehát visszafizeti.
    Amennyiben nem ezt a kötelmet alkalmazza a bank, akkor bekövetkezik, hogy a szemem ki van lopva.
    De mivel ezt csalással sikerült elérniük, ezért nem értem, hová az a váltás, hogy akkor vegyük úgy, hogy ezek forinthitelek, ne törődjünk semmivel, váltsuk át forintra, nem baj, hogy mindenki megrogyott és már minden vállalkozást leépítettek, munkahelyek megszűntek.
    De álljunk elő egy összegben a kapott forinttal, majd induljon újra a részletfizetés.
    Ez az, ami miatt leírtam, hogy ne értek egyet Róna Péterrel.
    Ha a tenger közepén valaki fuldokol, és kihozza öt méterre a partig az, aki bevitte oda, hiába fogják neki azt mondani, hogy mi mindent megtettünk érted, innen ússz ki egyedül.
    Nem mentették meg , mert már nem bír kiúszni.
    Látszat. Oltári pimasz látszat.

  6. Kiss Bela,teljesen egyetertek Önnel. Ami pedig a büncselekmeny reszet illeti: Rona Peter nem ter ki arra ebben a riportban,hogy ez büncselekmeny sorozat,de mar egyszer megnevezte a felelösöket,vagy legalabbis egy reszüket. Rona Ur azt magyarazza el sokadjara,hogy mi a problema eredetet,miert kell megszüntetni,es mi lehet a megoldas kiindulo alapja.Sajnos vannak akik ezeket sem ertik meg ennyi idö utan sem,pedig Rona ur mar nehanyszor elmagyarazta Kalman Olganak is. Na, ha ilyen ertelmes emberek mint a riporter hölgy,ennyit nem ert meg,akkor ,hogyan lehetne tovabb mondani neki a folyamat menetet.Mert azt ugye nem feltetelezzük,hogy a riporter hölgy csak megjatsza,hogy nem erti? 🙂

  7. Én ennek az embernek Róna Péter közgazdásznak még életében szobrot állíttatnék Budapest legszebb terén és utcát neveznék el róla . Én több éve figyelem nyilatkozatait és tapasztalom ,bárkivel is ül le vitatkozni , szakmai érveivel egyszerűen” lemossa” vitapartnerét a porondról . És tudásával jót akar nekünk Magyar embereknek , párt hovatartozás nélkül .. Azt viszont látom hogy újabban az Orbán kormánnyal szemben némi indulattal nyilatkozik , vitathatatlan szakmai érvei megfogalmazása mellett . .Bár én is vitatom a BTK minősítését , a devizahitelesek felelőseinek minősítése kapcsán , még is kijelentem , a legnagyobb tiszteletem az övé Róna Péteré… ..