Tanácskozás

Gyulán, május 18 -án szombaton, tanácskozást hívok össze reggel 9:00 órára. Meghívást kap mindenki aki eddig kivette a részét a mozgalom szervezéséből és már bizonyított.

Azok akik szeretnének rajta részt venni, de meghívást nem kapnak május 5-ig, részvételi igényüket jelezzék a kaslerarpad@yahoo.com címen május 12-ig. Zsúfolt program lesz, szigorú házirend szerint. Ahhoz, hogy valaki felszólalási időhöz jusson fel kell mutasson ötven ember általi meghatalmazást, delegálási bizonylatot, amelynek tartalmaznia kell a meghatalmazó nevét, címét és telefonszámát. Elsősorban olyan személyekre számítunk, akik egy kisebb vagy nagyobb közösséget képviselnek. A feladat nagy, egyesíteni kell az országot. Éppen ezért fenntartom a jogot, hogy jelentkezése ellenére sem vehet részt ezen a találkozón az, aki bizonyította az elmúlt években és hónapokban, hogy a megosztásban és sz@rkavarásban jeleskedett, erre már sem idő sem igény nincs. Gyalázkodással, alaptalan vádaskodással, parttalan vitákkal nem megyünk előrébb. Ahogy Széchenyi írta, „csak magunkban a hiba, de egyszersmind magunkban a feltámadási erő”. Ennek az erőnek a felszínre hozása és egyesítése a feladat. Ezt csak katonás renddel és fegyelemmel, a széthúzás csiráinak időbeni kigyomlálásával lehetséges megvalósítani. Eddig is ezt képviseltem és ezután is ezt fogom, de az összefogás fogalmát tisztázni kell. Összefogni csak azokkal lehet és szabad, akikkel közös a cél, nemcsak látszólag, hanem a valóságban is, összefogni azokkal lehet, akik nem saját karriert építenek, nem árulják el a közügyet önös célokért, pillanatnyi előnyökért, nem támadják hátba azokat akikkel együtt harcolnak és nem rohasztják belülről az egységet.

Már vagyunk annyian, hogy be tudjuk hálózni az országot és egyesíteni az erőket. Úgy a meghívottaknak, mint az önként jelentkezőknek, május 12-ig jelezniük kell részvételi szándékukat, mert egész napos programról van szó, ezért a létszámtól függ, hogy mekkora termet kell bérelni, illetve hány főre kell gondoskodni ebédről, ellátásról. A részvételnek (ezen költségek fedezetére) 1200 Ft. költsége van.

Három hónappal ezelőtt hét szervezet (akiket tavaly, Kecskeméten hívtam össze együttműködés céljából) 150 embert nem tudott kivinni az utcára és azóta semmilyen együttműködés nincs ezek között. Éppen ezért más stratégiához kellett nyúlni. Februárban kezdtem pár tucat emberrel, majd két és fél hónap alatt felfejlődtünk közel húszezerre. Fel kell fejlődnünk kétszázezerre majd két millióra, de nagyon gyorsan, mert különben földönfutók és hazátlanok leszünk mindannyian.

Azt javaslom mindenkinek, hogy vezessen egy saját kárfelvételi jegyzetet, írjon le minden nehézséget és problémát, amelyet véleménye szerint a „devizahiteleinek” köszönhet. Minden „devizaadós” kárpótolva lesz, azok is akik végtörlesztettek vagy már lejárt a futamidejük és erőn felül teljesítve kifizették a jogtalan követeléseket.

A megoldásról, a további teendőkről fogunk értekezni. Gyorsított tempót diktálva, mint ahogy azt már megszokhatták tőlem, de rendkívüli időkben rendkívüli tetteket kell végrehajtani. A besúgok és ügynökök is jelezzék részvételi szándékukat, kiemelt helyet biztosítunk számukra, nehogy lemaradjanak valamiről.

Kásler Árpád