KÖZLEMÉNY – Nulla Forintot a Bankoknak!

Szombaton, 2012. 08. 25-én Kecskeméten a BAÉSZ meghívására rendkívüli megbeszélésre gyűltek össze a devizahitelesek ügyeiért és a nemzet sorsáért felelősséget érző szervezetek képviselői. A megbeszélés hat órán keresztül tartott, ahol az egybegyűltek elkötelezték magukat az együttműködés mellett, valamint fontosnak tartják, hogy tevékenységük politikailag is teret nyerjen.

A jelenlévők teljes mértékben egyetértettek abban, hogy a helyzet tragikus és minden nézeteltérést félre kell tenni a hatékony együttműködés érdekében. A képviselők egyetértettek abban is, hogy csakis jogkövető magatartást folytatva dolgoznak tovább ugyanúgy mint eddig, de a jogkövető magatartás keretei közé belefér a polgári engedetlenségi mozgalom is, mint például június 16-án a BAÉSZ Nagy Gyűlésén meghirdetett akció, „Nulla Forintot a Bankoknak (mindaddig amíg vissza nem fizetik a jogtalanul felszámított összegeket az adósoknak.

A tárgyaló szervezetek vezetői és képviselői minden devizában nyilvántartott kölcsönszerződéssel rendelkező adós, a pénzintézetek és a kormány felé a következő üzenetet küldik:

  • A devizában nyilvántartott kölcsönök esetében, a korlátlan devizaárfolyam felszámítása, a korlátlan mértékű kamat változtatása, a vételi és eladási árfolyam közötti kereskedelmi árrés felszámítása a bankok részéről teljes mértékben törvénytelen és elfogadhatatlan. Nem fogadják el!
  • A tényleges kockázatok és a kockázatok kezelési lehetőségének elmulasztása kizárólag a pénzintézeteket terheli!
  • Névleges kockázatok nem eredményezhetnek valós kockázatvállalást!

Kecskemét, 2012. 08. 25-én

Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezete
Erdős Imre, Kásler Árpád, Töviskesné Dsupin Judit,

Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szövetség
Falus Zsolt Ferenc, Mácsai Rozália

Építőipari Kisvállalkozók
Kovács István

Hiteles Magyarok Fóruma
Bukovszky László, Farkas László, Jakus András, Jéga Szabó Gábor, Kovács Zsuzsanna, Schöck Marietta

Hiteles Mozgalom
Szabó József

Magyar Szociális Fórum
Czöndör Gyula

Miskolci Devizaadósok
Boós Tibor