Tisztelt dr. Navracsics Tibor és Polt Péter urak!


Sajnálom, hogy nyíltan kell megfogalmaznom:
– az igazságszolgáltatásnak, a jogokat felügyelő ügyészségnek jelentős szerepe van a társadalom tönkretételében, a kizsákmányolásuk legalizálásban.

Sajnos egyre nyíltabban bizonyítható tény (a média naponta hozza felszínre és tájékoztat), hogy az igazságszolgáltatás szervei valójában a gazdasági bűncselekmények legalizálói, melyre mellékelt levelemben egy konkrét példával szolgálhatok.

Sajnos, (az építőiparban tevékenykedek már 42. éve) eddig Önök semmit sem tettek a hazudozott körbetartozások, a fővállakózói cégek több milliárdos lenyúlásainak
feltárása érdekében, sőt még a legkorruptabb, a megvesztegetéseket is megvalósítókat, a személyeket a belügyminiszter tavaly ki is tüntette, pedig tudta jól, hogy azok milyen múlttal rendelkeznek!

Miközben a fővállalkozók milliárdokat költenek a megvesztegetésre (melyek a médiában nyilvánosságra is kerülnek), miközben több 100 milliós, milliárdos tartozásaik vannak az állam és a részükre munkákat (gyakran általuk zsaroltan feketén munkákat) végzők felé, mégis részt vehetnek közbeszerzéses eljárásokon!

Felmerül a kérdés, vajon az igazságszolgáltatás, a kamarák, a különböző érdekvédelmi szervezetek tevékenysége véletlenül nem kartell tevékenység?

Hisz számomra a semmittevésük is kartell tevékenység! Vagy a semmittevésüket  nevezzem inkább gazdasági bűncselekménynek?

Kovács István
okleveles építészmérnök,
okleveles épület-fenntartási szakmérnök,
okleveles kőipari szerkezetépítő szakmérnök

 

Az Egyetemes Emberi jogok Nemzetközi Nyilatkozata, amelyet az ENSZ elfogadott Párizsban, 1948. december 10-én.

Mindenkinek joga van a szabad véleményhez és annak kinyilatkoztatásához;

amely jog magába foglalja az akadály nélküli véleményformáló szabadságot,

valamint az információ és gondolat átvételét és továbbadását bármilyen hírközlőszerv által,

határokra való tekintet nélkül.

Tisztelt dr. Navracsics Tibor Úr,

miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter

és

Tisztelt dr. Polt Péter

legfőbb ügyész Úr!

Tárgy: A társadalom megalázása ügyészi-bírósági segédlettel

Hogy tehetik ők mindezt bűntelenül?

Sajnálom, hogy nyíltan és számonkéréssel kell megfogalmaznom az Önök, és az Önök által irányított szervek tevékenységével szembeni elégedetlenségemet. Vélem, hogy levelem elolvasása után Önök is felháborodva teszik majd meg a szükséges intézkedéseiket.

Mielőtt megsértődnének, azért ki kell jelentenem, hogy a korábbi júdás pártokat, mint szdsz-mszp-mdf alkotta politikai konglomerátumot mai napig megvetem, és csalódva csodálkozom az Önöket is képviselő, jól megfizetett államigazgatásban hereként viselkedők bambaságán, valamint azon, hogy a FIDESZ által ígért és a választások előtt az általuk behülyített társdalom érdekében értékelhető érdemi lépéseket még nem tettek, tunyaságuk visszataszító!

Társadalmunk polgárai egyre döbbentebben szembesülnek a tényekkel, hogy az általuk vélt Igazságszolgáltatás valójában Gazságszolgáltatássá változik, melyet nem csak az alant megnevezett és általam bírált bírósági eljárás bizonyít.

24 évvel ezelőtt a magyar társadalom bízott egy rendszerváltozást ígérő politikai társaságban, bízott abban, hogy nálunk is lesz olyan demokrácia, munkálatainkat megillető korrekt bérezés, mint a nyugati-kapitalista országokban! De egy jogi és közgazdasági tudással rendelkező, azt a társadalom érdekében hatékonyan képviselni nem akaró értelmiségiek szűk, a politikába beépült baráti társasága, a szidott bolsevik rendszerben kialakított kapcsolataikat felhasználva, valójában egy társadalmat becsapó, kirabló rendszerváltozást alkotott.

Hirdették a szépet és jót, hihetőn hangzó szavakkal, de mára már feltárult az igazság és vele együtt a gazság, hisz hazudtak, hazudnak, melyet még szégyenérzet nélkül be is vallanak! A törvényileg legalizált gazdasági bűncselekményeket irányítók jelentős része még mindig, mai napig büntetlenül éli világát a jelenlegi politika árnyékában, mint a liberális fasiszta gazdaságpolitikát irányító eltűnt, de vigyorgó szdsz-t képviselők, akik szervezték az állam kizsákmányolását, eladósítását! Milliárdokat tüntettek el, mely gazdasági bűncselekmény az Önök által is támogatott törvények szerint 5 év után elévül, azt követően a bűnözők vigyorogva felélhetik az illegálisan szerzett vagyont.

Tény, hogy akkor valóban történt változás, de tény az is, az nem a társadalom, hanem egy szűk gazdasági elitnek és alájuk lefeküdt politikusoknak (van közöttük nem kevés fideszes is, polgármester és szépen elbeszélő államtitkár is), a titkosszolgálatokban, az ügyészségnél szolgáló erkölcsileg is fertőzött réteg számára hozott jólétet. Tehették, mivel az igazságszolgáltatás szerveinek vezetőit, (vélhetően) sikerrel megvesztegetve azok tisztességes tevékenységét felszámolták. Rohad a társadalom mind erkölcsileg, mind gazdaságilag, melyet gyalázatunkra az igazságszolgáltatás, inaktív (kérdés felvetésem, vajon a felkészületlenségtől vagy a megvesztegetésből származó forint milliókból) tevékenysége hihetetlenül nagy kárt okoz.

Önök meg ott üldögélnek szervezeteik élén, ahonnan képtelenek leereszkedni, de legalább letekinteni abba a mocsokba, amit elődeik alkottak, amit az Önök jelenlegi tisztségviselői alkotnak, alkotják, vélhetően kívülről beszólók utasításnak megfelelő tartalommal, kiszolgálva egy államunkat kizsákmányoló gazdasági elitet,

akik egyre gyalázatosabb intézkedéseinek megfelelően alkotott, gazdasági bűncselekményeiket legalizáló álságos törvények mögé nyugodtan bújhatnak, hisz az ügyészségi valódi semmittevői csak ülnek az íróasztal mögött és olvasva saját írásaikat, azaz a megalapozatlan végzéseiket, ítéleteiket.

Akárcsak a bíróságot képviselők!

A jelenlegi politikát képviselők és velük együtt Önök is valótlanságokat hangoztatva félrevezetnek bennünket!

Csak tudnám, hogy ez miért boldogítja Önöket és az Önk által irányított szervek tisztségviselőit?

11 évvel ezelőtt véletlenül betévedtem a közigazgatás területére és szörnyülködve szembesültem, „megtapasztaltam”, hogy a bíróságok, ügyészségek képviselőinek jelentős részére ismeretlen fogalom a tisztesség!

Ez borzalmas nagy probléma, de ha Önöknek nem tetszik a véleményem, azt vitatják, akkor elmesélhetem, hogy mire alapozom a véleményemet.

Idézet a Magyar Nemzet napilapból (2012. 08. 17):

Hol él a magyar igazságszolgáltatás, hogy nem látja büntethetőnek általában a nemzeti vagyon elherdálását, a hazaárulás tényét? Ha pedig olyan körmönfontak a létrehozott szerződések, akkor ki kellene hámozni a mögöttes szándékot.”

Ami a megvádoltak hallgatását illeti, elég egy-egy fellazulás, és dominószerűen dőlne az egész ügy, és felgöngyölhetővé válna a történések láncolata. …ezt el lehetne érni, ha a bíróságok valóban az igazságos és erkölccsel egyező törvénykezés talaján állnának…”

Vegyék végre észre, a társadalomnak már elege van abból, hogy az igazságszolgáltatásunk valójában hazugságra épül, irritáló törvényeket alkotnak valakik utasítására, kerülve a látszatát az alapvető demokratikus elvárásokkal szemben.

Érdekes, valós történet a fentiek igazolására, bizonyítására, melyre tisztelettel várom válaszukat:

Nem oly régen kezembe került egy kecskeméti bíróság által hozott Ítélet (2009.október 16. 18.B.1257/2004/141), melybe beleolvasva elégedetten vettem tudomásul, hogy végre van bíró, aki a gazdasági bűncselekményt úgy értelmezi, ahogy kell. A bíró által megfogalmazódott, hogy 4 visszaeső gazdasági bűnöző átverve (vagy megvásárolva a tisztségviselőjét?) az ERSTE bankot, előre kitervelten 250 millió forintot vettek át.

A bíró korrektül megfogalmazta, hogy ezért a cselekedetükért 2-8 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki, és egyenként elemezte a vádlottak korábban és a tárgyban végrehajtott bűncselekményeit.

Valami azért számomra nem stimmelt számomra, mivel érthetetlenül a bíró nem említette, hogy az elkövetők tette bűnszervezetben elkövetet bűncselekménynek minősül, nincs szó arról, hogy visszaeső bűnözök követték el a bűncselekményt, nincs említés az irathamisításról az iratokkal való visszaélésről, melyet iratok igazolnak, hisz azok nélkül nem lehetett volna a bűncselekményt megvalósítani.

És ekkor jött a koki, megtekintettem az ítéletet!

A visszaeső bűnözőket (4 fő) fejenként 225.000.-Ft pénzbírságra ítélték, és nem kellett egyetlen napot sem börtönben tölteniük, azaz a bíró elfeledkezett a börtönbüntetés kiszabásáról, nem kellett a 250 millió forintot visszafizetniük. Miközben a pénzecskét több bank felé utaltatták (sicc!) az ügyészség és bíróság több, a gazdasági bűncselekményhez köthető egyéb, a vádlottak által is bevallott gazdasági bűncselekményt, eseményt „elfelejtett” kivizsgálni. Vélem, hogy a z ügyészség és a bíróság a gazdasági bűncselekményeket végrehajtók érdekében, hogy az adóbevallást ne kelljen utólag elkészíteni, az adóhatóságot sem tájékoztatták a számonkérés érdekében.

Remélem NAV érthető és tisztességes eljárást fog lefolytatni az ügyben az önök javaslatára.

Mint kívülálló, 2011. május 3.-án kelt levelemben természetesen megreklamáltam a történetet, az

ügyészségnél

a kecskeméti bíróságnál. az

országos igazságszolgáltatási tanácsnál.

Jöttek a válaszok minden címzettől, és tájékoztattak, hogy az ügyben az ügyészség él fellebbezési jogával, melyet majd jogerős ítélet fog követni. Mára már az is feltárult számomra, hogy bizony szemérmetlenül félretájékoztattak, hisz a levelem feladásakor már le is zajlott az ítélet megszületése! Ezt vajon miért hallgatták el?

Türelmesen vártam, vártam a tájékoztatást, de mivel nem kaptam választ, így nem ismerhettem meg a jogerős döntést! Kíváncsiságom nem hagyott nyugton, ezért megkerestem az érdekelt bíróságot, amely elutasított (joggal) mivel nem voltam érintett az ügyben. Segítségemre volt viszont az egyik érintett, aki kikérte a jogerős végzést, melybe beleolvashattam!!!

Kár volt, mert ismét (amit Önök most olvasnak) nyílt levélben, talán túl keményen fogalmazva észrevételeimet, de most Önökön kérem számon a bíróság újabb törvényt sértő, megalázó bűncselekményét a 2011. május 16. napján hozott jogerős 2.Bf. 52/2010/20. számú ítélet meghozatalával!

És ez a tett a bíró részéről nem szakmai műveletlenség, nem a jogszabályok téves értelmezése, hanem ennél sokkal súlyosabb, számomra gyalázatos igazságszolgáltatást leköpő cselekedete, melyet ki kell vizsgálniuk, és az elvárható, további hasonló cselekedetektől más bírókat is elrettentő ítéletet kell hozniuk!

A bíróval szemben és az Önök berkeiben nyugodtan sétálgató, az Önök tevékenységét is züllesztő személyekkel szemben fel kell tudniuk lépni!

A felülvizsgálati eljáráshoz csatolt ügyészi fellebbezés szöveg tartalma is aggályos volt számomra, noha az I.- III. – IV. -V. rendű vádlottakra börtönbüntetés kiszabását kérte (pénzösszeg meghatározása nélküli visszafizetés mellékbüntetéssel, tehát a nullával megegyező visszafizetéssel), miközben a bűncselekményt szervező, lebonyolító, az ERSTE bank képviselőjével kapcsolatot tartó II. rendű, visszaeső bűnözővel szemben csupán „próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztés büntetést” kért.

Számomra egyértelmű, hogy az ügyészt megvesztegették!

A bíróság vélhetően hallgatva az ügyész furcsa megfogalmazására, indokolása szerint a II. rendű vádlott tettét csupán „bűnsegédként elkövetett hitelezési csalásnak minősítette”! Tette azt úgy, hogy a rendelkezésére álló okiratok, tanúvallomások annak ellenkezőjét bizonyítják!

Feltételezésem, hogy a bírósághoz, az ügyészséghez, az igazságszolgáltatáshoz közelálló személyt, a II. rendű vádlottat, azaz a már többszörösen büntetett előéletű II. rendű vádlottat, aki a bűncselekményt, a 250 millió forintos HITELEZÉSI CSALÁST előre kitervelte, megszervezte, okirat hamisítást, okirat hamisításokat végrehajtotta, aki mint a bűnszervezet vezetője, valójában a bűnszervezetben való elkövetést megvalósíttatta aki egy hozzá közelálló céget, valójában általa irányította cég részére térítésmentesen szaktanácsadásokat adva, azok képviselőivel személyesen eljárva bonyolította a bűncselekményt, mellyel kapcsolatosan egy jogi képviselő ügyvéd nő is tanúvallomást tett, melyet a korábbi bíróságot képviselő el is fogadott(!), szóval a valódi gazembert, a gazdasági bűncselekményt többször is megvalósító vezetőt felmentette a bíró! Az ügyész által megfogalmazott, hamis, nevezzük nevén, HAZUG indokolással!

Tudjuk, hogy a jogot végzettek nagyon jól, folyékonyan meg tudják magyarázni a megmagyarázhatatlant is, hisz ezt tapasztalhatjuk a napi politikánkban is. De az már gyalázatos tett az igazságszolgáltatásban tevékenykedők részéről, ha bűncselekményeket próbálnak legalizálni!

A fentiek alapján kérem egyrészt kivizsgálni, hogy a II. rendű vádlott és jogi képviselője milyen közvetlen kapcsolatban vannak az igazságszolgáltatást képviselőkkel, és miképpen tudták elérni az elvárható büntetés kiszabásának a mellőzését a felbujtóval, a bűncselekmény előkészítőjével, szervezőjével szemben?

Kérem a szükséges vizsgálat lefolytatása után a megfelelő jogi intézkedéseik megtételét, hogy elkerülhetővé válhasson egy kisebbségben lévő, igazságszolgáltatásba beépült személyek által az Igazságszolgáltatásban többségében korrektül tenni akarók lejáratása, bemocskolása!

Várva korrekt tájékoztatásukat,

Tisztelettel:

Kovács István

2115 Vácszentlászló, Kaszáló utca 17.

Kapják:

Napi lapok, egyéb államigazgatási szervek, egyéb Civil szervezetek

(és körülbelül 120 személy, okolásul)